Üniversitelilere 2 Bin 500, Doktora Öğrencilerine 7 Bin 500 Lira! Başvurular Sona Eriyor

Çalışma hayatı ve istihdam alanındaki akademik çalışmaların desteklenmesi için İŞKUR aracılığıyla verilen desteklerde başvuru sürecinde sona geliniyor.

Üniversitelilere 2 Bin 500, Doktora Öğrencilerine 7 Bin 500 Lira! Başvurular Sona Eriyor

İŞKUR vasıtasıyla akademik çalışması başarılı bulunan lisans öğrencilerine 2bin 500, yüksek lisans öğrencilerine 5 bin, doktora öğrencilerine ise 7 bin 500 lira destek verilecek. Bölüm sıralaması olmayan akademik çalışma destekleri için başvurular sona eriyor. İŞKUR'dan yapılan açıklamada, "Akademik Çalışma Programı; lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri tarafından hazırlanacak olan akademik çalışmaları teşvik etmek, çalışma hayatı ve istihdam alanına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen bir programdır. Program ile; lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini araştırma yapmaya teşvik etmek, öğrencileri destekleyerek işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik beşeri sermaye havuzunun genişletilmesine katkı sağlamak, başarılı ülke uygulamalarının incelenerek ulusal bazda bilimsel kaynak oluşturacak akademik yayınların sayısını artırmak ve akademik çalışmaların sonuçlarının işgücü piyasasına uyarlanarak ülke menfaatlerine yönelik politikaların oluşturulmasını sağlamak amaçlanmaktadır." denilirken, Başvuru sürecine ilişkin, "Akademik Çalışma Programı kapsamında İŞKUR'un vermiş olduğu destekten faydalanabilmek İçin 15 Mart 2021 - 14 Nisan 2021 tarihleri arasında başvuruda bulunabilirsiniz." denildi.

Akademik çalışma programı başvuru rehberi ve diğer detaylar için https://akademi.iskur.gov.tr/announcement.html adresini ziyaret edebilirsiniz.