TYP İlanı Yayımlandı: O İl'e 1300 Kişi Alınacak

İŞKUR resmi sayfası aracılığıyla yeni ilanlar yayımlanıyor. Yayımlanan yeni ilanda Kayseri 'de TYP kapsamında 1300 personel alımı yapılacağına yer verildi.

TYP İlanı Yayımlandı: O İl'e 1300 Kişi Alınacak

Toplum Yararına Program kapsamında ilk ilanlar yayımlanmaya başladı.

Her yıl Toplum Yararına Program kapsamında kamu kurum ile kuruluşları bünyesine geçici olarak binlerce personel alımı yapılıyor. Türkiye İş Kurumu resmi sayfası aracılığıyla yayımlanan ilanlarda Türkiye geneli illerde kamu bünyesindeki kurum veya kuruluşlara geçici işçi alımı yapılıyor.

Okur yazar, ilkokul, lise ve üniversite mezunu adaylar arasından yapılan personel alımı için başvurular da İŞKUR arcılığıyla yapılmaktadır. Ancak birkaç haftadır İŞKUR TYP ilanı yayımlamıyordu. Okulların açılmasına çok kısa bir süre kala İŞKUR ilk ilanı yayımladı ve Kayseri İl 'ine TYP kapsamında 1300 adet personel alımı yapacağını duyurdu. Okur yazar olmanın başvuru için yeterli sayıldığı ilanda adayların müracaatlarını İŞKUR aracılığıyla yapması istendi.

TYP NEDİR?

İşsizliğin çok olduğu dönemlerde açılan bu program, geciçi olarak da işsizliği önlemek amacıyla kurulur. TYP 'ye başvuru yapmak için adayların aşağıdaki şartları taşıyor olması gerekmektedir:

  • İŞKUR 'a kayıtlı ve işsiz olmak,
  • 18 yaşından küçük olmamak,
  • Emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak,
  • AÖF hariç öğrenci olmamak,
  • Çalışılmaya başlanan gün itibariyle Sosyal Yardım Bilgi sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak.

KAYSERİ' YE 1300 KİŞİ ALINIYOR

Bu kapsamda Kayseri 'ye TYP kapsamında 1300 işçi alınıyor. İl genelinde yapılan alımda personeller MEB bakım onarım ve temizlik alanında 5 ay 29 gün çalışacak. Başvurular 10 Eylül günü sona erecek.

Başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantı adresini yeni sekmede açın. Açılan sayfada sol üstte ARA butonuna tıklayın.

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

YENİ İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara