Türkiye Geneli İŞKUR Üzerinden 109.892 Personel Alımı Yapılacak İşte Kadro Dağılımı

İŞKUR üzerinden kamuya ve özel sektöre personel alımı devam ediyor. Güncellenen son rakamlara göre İŞKUR üzerinden Türkiye geneli 109.892 personel alımı yapılacak. Peki hangi kadrolara alım var başvurular nasıl yapılacak?

Türkiye Geneli İŞKUR Üzerinden 109.892 Personel Alımı Yapılacak İşte Kadro Dağılımı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) kamu kurumları ve özel sektöre personel alım listesi güncellendi. Buna göre daimi ve geçici statülerde Türkiye Geneli 109.892 personel alımı gerçekleştirilecek.

KPSS Şartı Var Mı?

Açılan kadrolara baktığımızı zaman çoğu pozisyon KPSS şartı aramıyor. Ancak bazı kamu kurumlarında KPSS şartı bulunuyor.

Eğitim Şartı

Her işte farklı eğitim şartı aranıyor. Kimi işyerleri hiç eğitim şartı aramazken bazı iş kolları için ilköğretim, lise, önlisans veya lisans gibi mezuniyet şartları aranmaktadır.

Vasıflı ve Vasıfsız İşçi

İŞKUR üzerinden yapılacak alımlarda kimi kadrolarda deneyim, sertifika, eğitim gibi şartlar aranırken kimi işyerleri de vasıfsız personel aramakta.

Başvurular Nasıl Yapılır

Başvurular online olarak İŞKUR resmi web sayfası üzerinden yapılabiliyor. Web adresi üzerinden başvuru yapamayacak olanlar bulundukları şehirlerdeki İŞKUR adreslerine gidebilir, ancak bazı işyerleri ve kurumlar sadece online başvuru isteyebiliyor.

Başvuru yapmak isteyen adaylar İŞKUR üzerinden sisteme kayıtlarını yaptırmak zorunda. Kayıt yaptırdıktan sonra İŞKUR Açık İşler sayfasına gelin buradan başvurmak istediği şehri ve ilçeyi seçecek. Daha sonra kamu yada özel kurumu seçecek olan adaylar ara butonuna basıp karşılarından arama kaydına göre iş imkanlarını görebilecek. Bu sistem üzerinden başvurularınıza devam edebilirsiniz.

BAŞVURU SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

Alım Yapılacak Kadrolar

İŞKUR üzerinden birçok farklı kadroya personel alımı gerçekleştirilecektir. Ancak en fazla alım yapılacak pozisyonlar arasında ilk sırada 23 bin 903 kişiyle beden işçisi geliyor. Bunu 3 bin 601 kişiyle temizlik görevlisi takip ederken 2995 kişilik pozisyon için satış uzmanı/danışmanı alımı yapılacak.

Ülkemizde en çok aranan iş kollarından olan özel güvenlik görevlisi için ise silahsız 1.550 personel, silahlı 170 personel aranıyor.

İşte En Fazla Alım Yapılacak Kadrolar

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /