Sekreter, İşçi, Sağlık Personeli... 35 Şehre İŞKUR'dan Sınavsız Personel Alımı

İŞKUR üzerinden bir açıklama yapıldı ve 35 farklı şehirde mezuniyet şartı olmadan ve en az ilköğretim mezunu olan adaylar arasından personel, işçi alımı yapılacağına yer verildi.

Sekreter, İşçi, Sağlık Personeli... 35 Şehre İŞKUR'dan Sınavsız Personel Alımı

İŞKUR'dan çok sayıda şehre personel alımı.

Türkiye Çalışma İş Kurumu resmi internet sayfası üzerinden art arda açıklamalar yayımlandı. Bugün yayımlanan duyurulara baktığımızda mezuniyet şartı olmadan, ilkokul, ortaokul, lise, ön lisans ve lisans mezunu olan adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. 

Sınavsız şekilde özel sektör bünyesine yapılan personel alımında başvurular internet üzerinden alınmaya başladı. İŞKUR resmi internet sayfası e sube işbaşı eğitim ve mesleki eğitim kursları kısmından yapılan personel alımı başvurusunda detaylar şu şekilde:

KURSLAR NEDİR?

İşbaşı eğitim ve mesleki eğitim kurslaır ile işe alınacak personeller, işyerinde , işe alınacağı meslek ile ilgili kura alınacak. Hem çalısıp hem işi öğrenecek personellere iş süresince maaş ödemelsi İŞKUR tarafından yapılmaktadır. Kursun sona ermesinin ardından adaylar çalışmaya başlayacak ve hem iş hem meslek sahibi olacak. 

Kurs süresinde İŞKUR tarafından sağlanacak destekler ve ödemeler şu şekilde:

  •  İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 108,68TL, öğrenciler için 81,51TL, işsizlik ödeneği alanlar için 54,34TL zaruri gider ödemesi,
  • İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan, İş Kulübü faaliyetlerinden faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 110 TL zaruri gider ödemesi,
  • Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 115 TL zaruri gider ödemesi,

BAŞVURU KOŞULLARI

İlanlara başvuruda bulunacaklarda aranan şartlar şu şekilde:

  • Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
  • Emekli olmamak,
  • Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
  • Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,
  • İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,
  • Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilmektedirler.
  • Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.

GÜNCEL İLANLAR

İŞKUR üzerinden yayımlanan güncel personel alımı ilanları ise şu şekilde:

BAŞVURU

İlana başvurular internet üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları takip ederek müracaatını İŞKUR'dan yapması gerekiyor:

https://esube.iskur.gov.tr/

İŞKUR e sube sayfasına tıklayın ve açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki gösterildiği gibi üst menüden ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın ve kurslara gidin.

DİĞER İLLER İÇİN İLANLAR GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN