MSB İle KKK, 18-35 Yaş Arası En Az İlkokul Mezunu Personel Alacak!

Milli Savunma Bakanlığı ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 18 ile 35 yaş arası personel alımı gerçekleştireceğini duyurduğu.  En az ilkokul mezunu adaylar, Milli Savunma Bakanlığı personel alımı müracaat işlemlerinin nasıl yapılacağını bu haberimizde hazırladık. Temizlik görevlisi alımı ile sıhhi tesisatçı unvanlarında alım gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde...

MSB İle KKK, 18-35 Yaş Arası En Az İlkokul Mezunu Personel Alacak!

Kara Kuvvetleri Komutanlığı-Milli Savunma Bakanlığı Personel Alımı Duyurusu 
Milli Savunma Bakanlığı personel alımı 18 ile 35 yaş arası daylardan gerçekleştirilecek. En az ilkokul mezunu adaylar arasından sıhhi tesisatçı ile temizlik görevlisi alımı unvanlarında yapılacak. İŞKUR müracaat işlemleri 29 Ağustos 2022 tarihinde başlayacak ve 2 Eylül 2022 tarihleri arasında sona erecektir. Kurum alımı noter kurası ile belirlenecek.

Adaylarda Aranan Genel Şartlar Neler? 
En az ilkokul mezunu olması ile 18 ile 35 yaş arasında olunması gerekir. Adli sicil kaydının temiz olması ile beraber kamu haklarından mahrum bulunmaması talep ediliyor. Erkek adaylardan ise askerlikten muaf yazısı istenmektedir.


Sıhhi Tesisatçı Alımı İçin Gerekli Şartlar Neler? 
En az ilköğretim mezunu adaylar arasında sıhhi tesisatçı belgesinin olması ile müracaat işlemleri yapılacaktır.


Temizlik Görevlisi Alımı İçin Gerekli Şartlar Neler? 
En az ilkokul mezunu olunması ile adli sicil kaydının temiz olması gibi şartlar aranmaktadır.

Başvuruları Nereden Nasıl Yapılacak?
Adaylar, esube.iskur.gov.tr internet sayfası üzerinden 'iş arayan' linkinin tıklanması ile T.C kimlik numarası ve şifre ile erişim sağlayarak müracaat işlemlerini gerçekleştirebilir. Diğer taraftan hizmet noktalarından ve ALO 170 hattı üzerinden başvuru işlemleri gerçekleştirilebilir.