Kıyı Emniyeti Personel Alımı Başvurusu Başladı

Kıyı Emniyeti bünyesine kamu personeli alımı yapılacağı açıklandı. KPSS puanı ile yapılacak kamu personeli alımında başvurular İŞKUR üzerinden başladı.

Kıyı Emniyeti Personel Alımı Başvurusu Başladı

Kıyı emniyeti memur alımı ilanı yayımlandı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan ilanda 60 KPSS puan şartı ile kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 4 Müfettiş Yardımcısı kadrosuna kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. 

BAŞVURU ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2019 ve 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu KPSS P48 puan türünden en az 60 (Altmış) ve daha üzeri puan almak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak. (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan adli sicil kaydı istenecektir.)
  • 27/11/2020 tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak. (27 Kasım 1985 ve daha sonraki doğumlular.)
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini tamamlamış, muaf veya erteletmiş olmak. (Sözlü sınava girmeye hak kazanan erkek adaylardan askerlik durum belgesi istenecektir.)
  • Sağlık durumu bakımından, yurdun her tarafına giderek, her türlü iklim ve yolculuk koşullarında görev yapmaya elverişli olmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak. (Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylardan ilan tarihinden sonra tam teşekküllü hastanelerden alınacak Sağlık Kurulu Raporu istenecektir.)
  • Adli sicil yönünden müfettişliğe engel bir hali bulunmamak.

BAŞVURU BAŞLADI

İlana başvurular İŞKUR üzerinden alınmaya başladı. Başvuru yapmak isteyen adayların esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden müracaatını yapması gerekecek. 

  • Aday listesi, Türkiye İş Kurumuna yapılan başvuruların sonunda, Türkiye İş Kurumunca KPSS puan sıralamasına göre düzenlenecektir.
  • Aday listesi, Genel Müdürlüğümüze ulaşmasına müteakip, resmi internet adresimizde (www.kiyiemniyeti.gov.tr)  “Duyurular/Haberler” başlığı altında ilan edilecektir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
  • Aday listesinde isimleri bulunanlar, Kuruluşumuz resmi internet adresinde (www.kiyiemniyeti.gov.tr)  “Duyurular/Haberler” başlığı altında “Dokümanlar” içinde yayımlanan “Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Başvuru Formu- Form 1” nu ıslak imzalı, eksiksiz ve doğru bir şekilde düzenleyerek, bu forma yine aynı internet adresinde yayımlanan formata uygun “Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Adaylık Belgesi-Form 2”, “Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı Özgeçmiş Formu-Form 3”, KPSS sonuç belgesi, Yüksek Öğrenim Kurumu diploma veya geçici mezuniyet belgesinin varsa denklik belgesinin aslı ya da onaylı sureti, Son 6 (altı) ay içinde çekilmiş dört adet vesikalık fotoğraf, Kimlik belgesi sureti ve vukuatlı nüfus kayıt örneği, adli sicil belgesi, askerlik durumunu gösterir belge (erkek adaylar), tam teşekküllü hastanelerden alınacak Sağlık Kurulu Raporunu eklemek sureti ile en geç 15 Aralık 2020 tarihi mesai saati bitimine kadar Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı Beylerbeyi Mah. Abdullahağa Cd. No:16/A 34676 Üsküdar/İSTANBUL adresine posta/kargo yoluyla veya şahsen teslim edilmesi esastır.