İstihdam Kapsamında 81 İlde 119 Bin 232 Personel Alınacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz haftalarda duyurduğu istihdam kapsamında işe alım sayıları artıyor. Kamu ve özel sektöre 119 bin 232 personel alımı yapılacak.

İstihdam Kapsamında 81 İlde 119 Bin 232 Personel Alınacak

İşkur üzerinden istihdam programları kapsamında yüzbinlerce personel işe alınacak. Kamu ve özel sektörde istihdam edilecek bu personeller farklı istihdam programları üzerinden alınacaktır. 81 ilde 119 bin 232 personel alımı için duyurular yayımlandı.

Peki nasıl bu programlara nasıl başvuru yapılacak, hangi kadroda kaç işçi alınacak?

Hangi Kadrolara Alım Var

Yayınlanan iş ilanlarına baktığımız zaman en çok alım beden işçisi (genel) statüsünde yapılacak. Türkiye geneli beden işçisi 21 bin 52 kişi alınacak. Bunu 4 bin 740 kişiyle satış danışmanı/uzmanı, 3 bin 962 kişiyle temizlik görevlisi takip ediyor. Çokça adayın başvurmak istediği Özel Güvenlik Görevlisi kadrosuna 1523 kişi alınacak. Silahsız 1449, silahlı 221 personel alınacak. Bu alımların bazıları kamu kurumlarına bazıları da özel sektöre yapılacaktır.

Başvurular Nasıl Yapılır

Adaylar başvurularını İşkur üzerinden sisteme kayıt yaparak açık işler sayfasından yapabilecektir. Açılan bu sayfada başvurmak istediğiniz il ve ilçeyi seçmelisiniz. Daha sonra eğer belli bir meslek düşünüyorsanız meslek seçimini yapmanız yada o ildeki tüm işlere bakmak istiyorsanız il seçiminden sonra ara tuşuna basmanız gerekiyor.

BAŞVURU SAYFASINA GİTMEK İÇİN TIKLAYIN