İŞKUR üzerinden İEP Kapsamında 8 Şehirde Personel Alınacak

Satış Danışmanı, Kasiyer, Sekreter, Makineci, Konfeksiyon işçisi, Garson, BT Çözümleri Uzmanı, Satış Danışmanı, Web Tasarımcısı, Reyon görevlisi gibi unvanlarda Afyonkarahisar, Iğdır , Elazığ, Edirne, Tokat, İstanbul , Düzce ve Eskişehir illerinde İŞKUR üzerinden işçi alımı gerçekleştirileceği duyuruldu.

İŞKUR üzerinden İEP Kapsamında 8 Şehirde Personel Alınacak

İŞKUR üzerinden İş Başı Eğitim Programı kapsamında 8 şehirde farklı unvanlarda personel aımları yapılacak. İŞKUR'un resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede ; Satış Danışmanı, Kasiyer, Sekreter, Makineci, Konfeksiyon işçisi, Garson, BT Çözümleri Uzmanı, Satış Danışmanı, Web Tasarımcısı, Reyon görevlisi gibi unvanlarda personel alınacağı belirtilirken, söz konusu alımların Afyonkarahisar, Iğdır , Elazığ, Edirne, Tokat, İstanbul , Düzce ve Eskişehir İllerinde gerçekleşeceğine dikkat çekildi.

İşbaşı Eğitim Programıyla işçi alan firmalara https://esube.iskur.gov.tr/Kurs/KursOnAir.aspx?ProgramTur=3 adresine giriş yapıldıktan sonra erişim sağlanabiliyor. Başvurusu sona eren ve yeni başlayan ilanları da bu şekilde incelemek mümkün.

İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

İşbaşı Eğitim Programları

“İş Tecrübesi Kazanmanızı Sağlıyoruz”


Kuruma kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla düzenlenen programlardır.


İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri bir programdır.


Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi Kurumumuzdan da kendilerine işyeri bulunmasını talep edebilirler. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilirler.


İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARININ SÜRESİ


İşbaşı Eğitim Programı; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay, muhabirlik ile ilgili mesleklerde en fazla 9 ay, tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde ise MEB Hayat Boyu Öğrenme Modüllerinin asgari süresinden az olmayacak şekilde uygulanmaktadır.


Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay uygulanmaktadır.


Programlar günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilir.
 


İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDAN YARARLANMA ŞARTLARI


Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
15 yaşını tamamlamış olmak,
İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
Emekli olmamak,
Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,
İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

Yukarıdaki şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilirler.


Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilirler.


İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARINDA KARŞILANABİLECEK GİDERLER


Katılımcı zaruri gideri (Günlük 89,4 TL, öğrenciler için 67,05, işsizlik ödeneği alanlar için 44,7 TL)
İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigortası Primi
Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri

Geleceğin meslekleri olarak belirlenecek mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara 100 TL zaruri gider ödenmektedir.


Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği program süresince karşılanmaktadır.