İŞKUR TYP Başvuruları Sona Eriyor (Başvuru Ekranı ve Sonuç Açıklama)

İŞKUR TYP personel alımı başvurularında son günlere giriliyor. Peki TYP başvurusu nasıl yapılmaktadır? TYP kapsamında personel alımları hangi illere yapılıyor? Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuçları nasıl öğrenebilirim?

İŞKUR TYP Başvuruları Sona Eriyor (Başvuru Ekranı ve Sonuç Açıklama)

İŞKUR TYP Başvurusu yapmak isteyen vatandaşlar dikkat !! Başvurular sona eriyor.

Okuların açılması ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye genelinde birçok İl ve İlçe 'de TYP kapsamında personel alımları yaptı. 80 bine yakın yapılan personel alımları ile alınan ve alınacak olan personeller, okullarda temizlik, güvenlik ve çevre bakımı gibi işlerde geçici olarak çalıştırılacak. Söz konusu ilanlara bu hafta yenileri eklendi ve yeni TYP personel alımları için İŞKUR 'da yeni ilanlar yayımlandı.

Geçtiğimiz gün yeni ilanları takipçilerimiz ile paylaşmıştık. Bu ilanlara başvuru için son günlere girildi. En az okur yazar olan adaylar arasından yapılan ve Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında yapılan personel alımları için başvurularda son günlere girildi.

5-6 EKİM SON BAŞVURU

TYP personel alımları için şimdi devam eden alımlarda başvuruların 5 Ekim Cuma ve 6 Ekim Cumartesi günü sona ereceğine yer verldi. Başvuru yapmak isteyen adayların bu süre içinde kendilerine en yakın İŞKUR Bölge Müdürlüğüne gitmesi ya da aşağıdaki bağlantı adresi üzerinden müracaatını yapması gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/Typ/TypArama.aspx

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TYP personel alımı başvuru sonuçları, başvuruların bittiği günden sonraki hafta içinde açıklanmaktadır. Başvuru yapan ve kuraya katılmaya hak kazanan adayların listesi Halk Eğitim Merkezleri, MEB ya da İŞKUR tarafından yayımlanır. Genellikle Halk Eğitim Merkezlerinde ya da kuranın çekileceği yerde asılan listeye göre kura çekimi gerçekleşir ve çalışmaya hak kazanan isimler belli olur. 

TYP sonucunuzu öğrenmek için başvuru yaptığınız yere, Milli Eğitim Bakanlığı 'na yada size en yakın İŞKUR Bölge Müdürlüğüne gidin. 

YENİ İLANLAR 8 EKİM 'DE

Haftanın ilk günü yeni TYP ilanları yayımlanacak. YENİ İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Facebook grubumuza katılmak ve diğer adaylarla bilgi alış verişi yapmak için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER