İŞKUR 14 Bin İşçi Alımı Başvuru Sayfası Düzeldi-Rekor Başvuru Oldu İşte 5 Adımda Başvuru

İŞKUR 14 bin işçi alımı başvuru sayfası düzeldi. 81 şehirde bulunan hastanelere yapılacak personel alımı için başvuru detayları , başvuruların yapıldığı sayfa ve başvuru için 5 adım haberimizde.

İŞKUR 14 Bin İşçi Alımı Başvuru Sayfası Düzeldi-Rekor Başvuru Oldu İşte 5 Adımda Başvuru

İŞKUR  sayfası düzeldi. Rekor başvuru oluyor.

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda 14 bin işçi alımı başvurularının başladığına yer verildi. 26 Mart 2020 günü başlayan başvurular için  yüz binlerce aday İŞKUR sitesine akın etti.

İŞKUR sayfasına yoğun şekilde girilmesi nedeniyle adaylar 26 Mart tarihinden bu yana başvuru yapamıyordu. Öte yandan başvuru yapmak isteyenler ise ikamet , meslek bilgisi eşleştirilemedi gibi hatalarla karşılaşıyordu.

İŞKUR SAYFASI BUGÜN DÜZELDİ

İlk günden bu yana açılmayan, error veren İŞKUR resmi internet adresi , bugün sabah saatlerinde düzeldi ve başvurular sorunsuz şekilde yapılmaya başlandı. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Hastanelere yapılan personel alımında başvuru şartları şu şekilde:

- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

- 18 yaşını tamamlamış olmak.

- İlan tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (26 Mart 1985 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir)

- Temizlik görevlisi mesleği için en az ilköğretim mezunu olmak.

- Klinik destek elemanı (hastane) mesleği için ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanı - hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dalının birinden mezun olmak.

- Güvenlik görevlisi (silahsız) mesleği için en az ortaöğretim (lise ve dengi) mezunu olmak ve güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir).

- Aşçı mesleği için ortaöğretim kurumlarının birinden veya ortaöğretim kurumlarının; yiyecek içecek hizmetleri alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden veya önlisans eğitim kurumlarının; aşçılık, hazır yemek ve aşçılık, mutfak yönetimi, yemek pişirme teknikleri, gastronomi ve mutfak sanatları programlarından birinden veya dengi programlardan mezun olmak. Ortaöğretim kurumlarının herhangi birinden mezun olanlar için ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı aşçılık sertifikası sahibi olmak veya 3308 sayılı Kanuna göre aşçılık dalında ustalık belgesine sahip olmak. Tüm öğrenim düzeyleri için en az 5 yıl mesleki deneyime sahip olmak.

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

- Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Kura sonucu yerleşen ve atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir)

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

- Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, 5188 sayılı Kanun’un 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak.

BAŞVURU ADIMLARI

Bazı siteler 10 adımda başvuruyu vermektedir. Biz 

https://esube.iskur.gov.tr/

1. Yukarıdaki linke tıklayın.

2. Açılan sayfada İŞ ARAYAN yazan kısımdan giriş yapın. 

3. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda yukarıda bulunan Sağlık Bakanlığı ilanları için Tıklayınız yazısına tıklayın.

4. Buraya tıkladıktan sonra karşınıza ilanlar çıkacak.  Başvuru yapacağız ilanı tıklayın.

5. Açılan sayfada en altta bulunan onaylıyorum kutucuğunu işaretletin ve Başvur butonuna tıklayın. 

Meslek bilgisi eşleştirilemedi hatasının çözümü için TIKLAYIN

KURA NE ZAMAN?

Kura 8 Nisan 2020 'de yapılacak. Kura sonuçları açıklandığı anda kamubulteni.com 'da olacak. Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN