Gençlik ve Spor Bakanlığı İşçi Alımına Rekor Başvuru (İŞKUR'dan Güvenlik-Temizlik Gençlik Lideri Alımı)

Son dakika haberi: Gençlik ve Spor Bakanlığı kadrolu işçi alımına rekor başvuru yapıldı. 3 bin 243 kadrolu alım için yayımlanan ilanda son durum, kadro dağılımı ve başvuru detayları haberimizde.

Gençlik ve Spor Bakanlığı İşçi Alımına Rekor Başvuru (İŞKUR'dan Güvenlik-Temizlik Gençlik Lideri Alımı)

GSB kadrolu 3243 personel alımına rekor başvuru.

Gençlik ve Spor bakanlığı kadrolu sürekli işçi alımı başvuruları geçtiğimiz Pazartesi günü başladı. 11 Şubat 2019 günü başlayan başvurular İŞKUR üzerinden alınmaya başladı. Başvuruların alınmaya başlamasının ardından on binlerce aday, GSB bünyesinde kadrolu personel olmak için müracaatını yaptı.

BAŞVURU SAYISI

Pazartesi günü başlayan başvuruların ardından adaylar hemen İŞKUR internet sayfasına ve İŞKUR 'un çağrı merkezi olan 170 'e akın etti. Öyle ki önceki gün İŞKUR 'un çağrı merkezi 170 'te sistem gitti ve öğleden sonra arayan birçok kişi başvuru yapamadı.

Ankara 'ya 12 temizlik görevlisi için İŞKUR 'da yayımlanan ilana 57 bin 991 kişinin gözattığı görüldü.

1 garson alımı için de ilana 16 bin 196 kişinin gözattığı görüldü.

İŞKUR 'daki ilana baktığımızda İstanbul 'a 3 temizlik görevlisi alımı için İŞKUR 'daki ilana 16 bin 291 kişinin göz attığı görüldü. 

Bu başvuru sayısı değildir. Ancak 3 alım için ilana bu kadar kişinin bakması, rekor başvuru olduğunu gösteriyor. 

33 Gençlik lideri ilanına ise 11 bin 335 kişinin göz attığı görülüyor. 

Bu sayılar , sadece internet sitesinden ilanlara gözatanların sayısı. Bunların yanı sıra İŞKUR bölge müdürlüklerinden, ALO 170 'ten başvurular da oldu. Bunlar da eklenince GSB personel alımına 100 binden fazla kişinin başvuru yapması bekleniyor.

KADRO DAĞILIMI

BAŞVURU ŞEKLİ VE ŞARTLARI

Gençlik ve Spor Bakanlığı kadrolu 3 bin 243 işçi alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıyor olması gerekmektedir.

  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.
  • Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.
  • Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak. Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekmektedir.
  • İlkokul lise mezunu alımlar KPSS'siz, ön lisans ve lisans kadrolarına alımlar KPSS 60 şartı ile yapılmaktadır.


BAŞVURU DETAYLARI VE BAŞVURU ADIMLARI İÇİN TIKLAYIN
 

TÜM KAMU İLANLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  | Ankara