Büro Personeli, Sekreter, İşçi... 20 Şehre 3 Bin TL Maaşla Personel Alımı

İŞKUR üzerinden art arda duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyurularda 20 farklı şehirde, farklı kadrolarda istihdam etmek üzere personel alımı yapılacağına yer verildi.

Büro Personeli, Sekreter, İşçi... 20 Şehre 3 Bin TL Maaşla Personel Alımı

İŞKUR'dan 3 bin lira maaşla personel alımı.

Türkiye İş Kuurmu bugün duyurular yayımladı. Kurslar ve programlar kısmı üzerinden yayımlanan ilanlarda , farklı şehirlerde işbaşı eğitim kurslarının ve mesleki eğitim kurslarının açıldığına yer verildi. Büro memuru, sekreter, müşteri hizmetleri personeli, konfeksiyon personeli, işçi,  çocuk geliişimi personeli gibi kadrolarda istihdam etmek üzere yapılan personel alımında başvurular internet üzerinden alınıyor. 

ÖNCE İŞBAŞINDA EĞİTİM VERİLECEK SONRA İŞ

İki kursa katılacak adaylara işin başındayken kurs verilecek. Kurs süresince adayın giderleri ve maaşı İŞKUr tarafından karşılanacak. Kurs bitiminde ise işçiler hem meslek hem iş sahibi olacak. 

BAŞVURU KOŞULLARI NELERDİR?

İlanlara başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • 1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,
  • 2. 15 yaşını tamamlamış olmak,
  • 3. İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,
  • 4. Emekli olmamak,
  • 5. Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,
  • 6. Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,
  • 7. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,
  • Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilmektedirler.
  • Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.

MAAŞ VE DİĞER ÖDEMELER

İŞKUR tarafından verilecek ödemeler ise şu şekilde:

1. İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 108,68TL, öğrenciler için 81,51TL, işsizlik ödeneği alanlar için 54,34TL zaruri gider ödemesi,
2. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan, İş Kulübü faaliyetlerinden faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi,
3. Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 100 TL zaruri gider ödemesi,
4. İmalat sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,
5. Genel sağlık sigortası primi,

GÜNCEL İLANLAR

İŞKUR güncel ilanları şu şekilde:

BAŞVURU

İlanlara başvurular aşağıdaki sayfadan yapılıyor.

https://esube.iskur.gov.tr/

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranın üst köşesinde, aşağıda belirtilen adımları takip ederek başvuru sayfasına gidin:

Bilgi alış verişi için TIKLAYIN