Bu İl ve İlçelerde Yaşayanlara İŞKUR'dan Günlük 90 TL ile İş: Başvuru İnternetten Başladı

Birçok şehirde , farklı kadrolarda istihdam etmek üzere personel ve işçi alımı yapılacağı açıklandı. İŞKUR üzerinden haftanın ilk gününde yayımlanan personel alımı ilanlarının başvuru bilgileri ve başvuru detayları yazımızda.

Bu İl ve İlçelerde Yaşayanlara İŞKUR'dan Günlük 90 TL ile İş: Başvuru İnternetten Başladı

İŞKUR'dan farklı şehirlere sınavsız personel alımı.

Yeni haftanın ilk gününde art arda duyurular yayımlandı. Yayımlanan duyurularda büro personeli, müşteri temsilcisi, asistan, işçi ve çeşitli kadrolarda istihdam etmek üzere personel alımı yapılacağına yer verildi. Birçok şehirde özel sektörde çalıştırmak üzere yapılan personel alımlarının başvuru bilgilerine kamubulteni.com olarak bu yazımızda yer verdik. 

GÜNLÜK 90 TL 'YE KADAR ÖDEME

İşbaşı ve mesleki eğitim kursları kapsamında yapılan personel alımlarında adaylara kurs süresinde İŞKUR tarafından maaş verileceği belirtildi. İŞKUR , adaylara günlük ödeme yapacak ve çalışılan meslek grubuna göre ödeme miktarı belirlenecek. 

Bu konuda şu detaylara yer verildi:

1. İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 89,4 TL, öğrenciler için 67,05 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 44,7 TL zaruri gider ödemesi,
2. İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve İş Kulübü avantajlarından faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi
3. Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 100 TL zaruri gider ödemesi,
4. İmalat sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi,
5. Genel sağlık sigortası primi,

KİMLER MÜRACAAT EDEBİLİR?

İşbaşı ve mesleki eğitim kurslarına başvuru yapacak adayların Kuruma kayıtlı işsiz olması, 15 yaşını tamamlamış olması,  İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmaması,  Emekli olmaması , Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmaması,  Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olması,  İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olması gerekmektedir.

Bu şartların yanı sıra ;

Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilmektedirler.

Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.

GÜNCEL İLANLAR - ALIM YAPILAN KADROLAR VE ŞEHİRLER

İşbaşı eğitim programları

Mesleki eğitim programı

BAŞVURULAR İNTERNETTEN BAŞLADI

İş ilanlarına başvurular İŞKUR e sube sayfası üzerinden alınıyor. Başvuru yapmak isteyenlerin aşağıdaki adımları izleyerek başvurusunu yapması gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yaptıktan sonra üst menüde bulunan ONLİNE İŞLEMLER butonuna tıklayın. Daha sonra aşağıdaki resimde gösterilen adımları izleyerek kurs başvuru sayfasına gidin.

İLANLARDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN