Başvuru İnternetten Başladı: 35 Şehre Sınavsız İŞKUR Personel Alımı

İŞKUr üzerinden yayımlanan ilanlarda mezuniyet şartsız, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunları arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. 35 şehre yapılan personel alımları yazımızda.

Başvuru İnternetten Başladı: 35 Şehre Sınavsız İŞKUR Personel Alımı

İŞKUR'dan çok sayıda ilan: Başvurular internetten başladı.

Türkiye İş Kurumu resmi internet sayfası üzerinden bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyurularda işbaşı eğitim ve mesleki eğitim kursları kapsamında birçok şehre personel alımı yapılacağına yer verildi. 

KURS - İŞ BİR ARADA

İŞKUr tarafından açılan mesleki ve işbaşı eğitim kurslarında adaylar önce kursa alınacak. İşbaşında kursa alınacak adaylar , eğitimi işbaşında alacak ve kursun sonunda hem iş hem meslek sahibi olacak. Kurs süresince adaylara maaş ve GSS ödemeleri İşKUR tarafından yapılır. Günlük şekilde yapılan maaş ödemeleri hakkında;

"İş arayan statüsündeki vatandaşlar için günlük 108,68TL, öğrenciler için 81,51TL, işsizlik ödeneği alanlar için 54,34TL zaruri gideri,

İşte Anne Projesi kapsamında 0-15 yaş arasında çocuğu olan, İş Kulübü faaliyetlerinden faydalanan ve akabinde işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlara günlük 95 TL zaruri gider ödemesi,

Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 100 TL zaruri gider ödemesi,

İmalat sektöründeki mesleklerde düzenlenecek işbaşı eğitim programlarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları için aylık 400 TL bakım desteği ödemesi, " denildi. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlanlara başvuruda bulunacak adayların aşağıdaki genel şartları sağlaması gerekmektedir:

1. Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

2. 15 yaşını tamamlamış olmak,

3. İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak,

4. Emekli olmamak,

5. Programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak,

6. Program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olmak,

7. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak,

  • Belirtilen şartları sağlayan ve programa devam etmelerine engel durumları bulunmayan öğrenciler de programlara katılabilmektedirler.
  • Ayrıca tarımsal faaliyette bulunanlar ile isteğe bağlı sigortalı sayılanlar, sosyal yardım, engelli maaşı ile dul ve yetim aylığı alanlar da işbaşı eğitim programından yararlanabilmektedirler.

GÜNCEL İLANLAR  - ALIM YAPILAN KADROLAR VE ŞEHİRLER

İşbaşı eğitim programları ilanları şu şekilde:

Mesleki eğitim kursları güncel ilanları şu şekilde:

BAŞVURU

İlanlara başvuruda buluncak adayların aşağıdaki adımları takip ederek başvurusunu yapması gerekmektedir:

https://esube.iskur.gov.tr/

Linke tıklayın. Daha sonra açılan sayfada İŞ ARAYAN yazan yerden giriş yapın. Giriş yapınca , aşağıdaki resimde gösterdiğimiz gibi üst menüde ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayarak KURS sayfasına gidebilirsiniz.

İŞKUR VE KAMU İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN