3 Üniversiteye KPSS'siz Kura ile Personel Alımı

3 Üniversiteye en az ilkokul mezunu adaylar arasından personel alımı yapılıyor. KPSS şartı olmadan kura ile yapılacak personel alımında başvuru detayları haberimizde.

3 Üniversiteye KPSS'siz Kura ile Personel Alımı

3 üniversiteye personel alımı.

Türkiye İş Kurumu resmi internet sayfası aracılığıyla art arda ilanlar yayımlandı. 3 farklı üniversiteye yapılan personel alımında başvuru detayları haberimizde.

Akdeniz Üniversitesi, Bartın Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi tarafından yayımlanan ilanlarda alınacak adayların  Güvenlik Görevlisi ve Temizlik Görevlisi  kadrolarında istihdam edileceğine yer verildi. 

KPSS şartı olmadan kura ile yapılacak personel alımında başvuru detayları şu şekilde;

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İlana başvuru yapacak adayların aşağıdaki başvuru şartlarını taşıması gerekmektedir:

- Türk vatandaşı olmak.

- 18 yaşını tamamlamış olmak.

- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Özel kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.

- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

- Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.

- Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaması gerekmektedir.

- Görevini  devamlı yapmaya engel olabilecek bir hastalığı olmamak.

- Başvuracak adayların 5188 sayılı kanun gereği özel güvenlik temel eğitimini başarı ile tamamlayarak geçerli güvenlik belgesine sahip olmaları gerekmektedir.

- Kadınlarda 160 cm'den,erkeklerde 170 cm'den kısa olmamak,boy uzunluğunun cm cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasında 10 dan az veya 10 dan çok fark olmamalıdır.

- Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

- Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

- İlan edilen kadrolara başvuru sonucunda atamaya hak kazanan adaylar,4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde sürekli işçi olarak istihdam edilecek olup 2 (iki) ay deneme süresi uygulanacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ

Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden yayımlanan personel alımlarına başvurular İŞKUR resmi sayfasından alınmaktadır. Esube üzerinden yayımlanan personel alımları başvuru adımları şu şekilde;

https://esube.iskur.gov.tr/

Türkiye iş kurumu internet sayfasına tıklayın. 

Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra açılan ekranda İŞYERİ UNVANI yazan kısma üniversitenin adını yazın ve ARA butonuna tıklayın.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA