Yurt Dışında 100 Bin Personel İstihdamı Yapılacak

Yurt dışında çalışmak isteyen yüzbinlerce vatandaş için iş ilanları ve açıklamalar gelmeye devam ediyor. Hem evde çalışarak döviz kazanma hem de yurt dışından istihdam haberleri geliyor.

Yurt Dışında 100 Bin Personel İstihdamı Yapılacak

Pandeminin etkisinin azalmasıyla beraber yurt dışında istihdamın kapısı aralanmaya başladı. Özellikle Türk Vatandaşlara bu dönemde ilgi daha fazla oldu. Bu dönemde özellikle evde oturarak çalışma sonucu döviz almakta mümkün hale geldi.

Türk Gençlerin İstihdamı Sağlanıyor

Online insan kaynakları platformu Employing5.com kurucusu Zeynep Turudi, Türkiye'de yaşayan ama uluslararası kariyer yapmak isteyen genç ve dinamik hedef kitlenin artık Avrupa ülkeleri için cazip hale geldiğini ifade etti. İş dünyasının en büyük problemlerden birinin nitelikle iş gücü bulmak olduğunu ifade eden Turudi, "Employin5.com olarak Türk gençlerine yabancı şirketlerde istihdam sağlamak istiyoruz. Türkiye'de yaşayan bir genç hiç görmediği Kanada ya da Avusturalya'da iş bulsun, yeteneklerini gösterebilsin ve faaliyete geçsin istiyoruz" dedi.

Evde Çalışarak Döviz Kazanabilirsiniz

Yurt dışında en fazla arana ve istihdam edilecek pozisyonların IT (bilgi teknolojisi), tasarım-dizayn, mühendislik, veri uzmanı ve yapay zeka uzmanı olduğunu belirten Turudi "Türkiye'deki başarılı gençlerin profilleri öncelikle İngiltere, İrlanda, İskoçya, ABD ve Kanada'daki iş verenler tarafından görülüyor. İngiltere'deki iş dünyasındaki en büyük sıkıntı işverenlerin nitelikli eleman bulamaması. İngiltere'deki şirketler bir eleman bulmak için ortalama 40 bin sterlin para harcıyor. Gençlerimiz, mühendislerimiz Türkiye'de evlerinden çalışarak dövizle maaşını alabilecek. Employing5 olarak önceliğimiz İngiltere ve Türkiye" diye konuştu.

Hedef 100 Bin İstihdam

İşverenlerin doğru eleman bulmasına odaklandıklarını dile getiren Turudi, şu bilgileri verdi, ‘’Çünkü bir insanın iş aramak için hazırladığı özgeçmişi kendisini en iyi şekilde anlatamaz. Biz platformumuzda kişilere yaptıkları projeleri, portfolyolarını, aldıkları sertifikaları ve hobilerini gösterebilecekleri tek bir platformu hedefledik. Platform, oldukça basit bir işleyişe sahip. İş arayanlar sitede profillerini dolduruyor, kendilerini video ve kişisel analiz testi ile daha iyi anlatabiliyorlar, tasarımlarını, yaptıkları projelerini dahi yükleyebiliyorlar sitemize. İşverenler ise aradıkları niteliklere göre bu profillerden arama yapıyor. Uygun adayı bulduklarında da adayla direkt iletişime geçebiliyorlar. Employin5.com olarak hedefimiz, bir yılda 100 binden fazla kişiye ulaşmak.’’

Başvurular Nasıl Yapılıyor

Yurt dışında çalışmak isteyen vatandaşlar employin5 adlı web sayfasından başvuru yapması ve özgeçmiş oluşturması gerekmektedir. Sayfa üzerinden belirtilen adımları takip ederek başvuru yapılabilir. Yurt dışında personel alımı yapan kuruluşlar, bu özgeçmiş havuzundan personel seçerken sizin bu süreçte yapmanız beklemek olacak.