Yurt Dışına Vasıflı-Vasıfsız 100 Bin Türk İşçi Alımı Yapılacak

Geçen yıl yurt dışında 18 milyar dolarlık sözleşme imzaladıklarını söyleyen TMB Başkanı Yenigün “Bu yıl 20 milyar dolar hedefliyoruz. Orta vadede 100 bin Türk işçiyi yurt dışına götürmek istiyoruz” dedi. İşte o açıklama ve detaylar.

Yurt Dışına Vasıflı-Vasıfsız 100 Bin Türk İşçi Alımı Yapılacak

Yurt dışına 100 bin işçi gönderilecek.

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün bir açıklama yaptı. 2019 yılının sonu itibariyla toplam 10 bin 100 proje aldıklarını , bunların yapımını üstlendiklerini ifade eden Yenigün, 400 milyar dolar ciro elde ettiklerini kamuoyuna duyurdu. 

Yurtdışında geçen sene 18 milyarlık sözleşme imzaladıklarını , bu yıl ise bu hedeflerinin 20 milyar olduğunu ifade eden Yenigün, orta vadede 100 bin işçiyi yurt dışına göndermeyi hedeflediklerini söyledi. Müteahhitlik sektörünün sorunlarına da değinen Yenigün, projelerin , işlerin kaliteli olması için düzenlemenin şart olduğunu ifade etti.

Bakanlık tarafından yayımlanan verilere göre 440 bin müteahhit olduğunu ifade eden Yenigün, mesleğin tanımının yeniden yapılmasını , firmaların daha sıkı denetlenmesini , teknik ve finansal kapasitesi yeterli olmayan firmaların sektörden ayıklanması gerektiğini söyledi.  Türkiye 'nin deprem kuşağında olması nedeniyle , diğer ülkelerde olduğu gibi şartname olmalı ve şartnameye uygun olmayan , şartnameye uygun iş yapmayanların ayıklanması gerektiğini söyleyen Yenigün, düzenlemenin biran önce hayata geçmesi gerektiğini ifade etti. 

ÇİN FİYATLARI İLE AVRUPA STANDARTLARINDA İŞ YAPIYORSUNUZ

Rusya ile yaşanan uçak krizi sonrası işlerinin düştüğünü söyleyen  Yenigün, son dönemlede yeniden yükseliş içine girdiklerini söyledi.  Türkmenistan 'da sorunların devam ettiğine değinen Yenigün, "Körfez ülkeleri ise siyasi nedenlerden dolayı duygusal davranıyor. Türkiye’ye karşı oluşturdukları kötü algı nedeniyle 3 milyar dolarlık iş kaybettik. Japonya ile son yıllarda yakınlaşmamız oldu. Yurt dışındaki işleri için bizi istiyorlar. Bizde finansman yok ama girişimcilik var. Batı Sahra altı ülkelerini Japonya ile değerlendireceğiz. Afrika’da son beş yıldır Türk firmaları tercih ediliyor. Demokratik Kongo Cumhuriyetinin Bakanı yaptığımız işleri o kadar beğenmiş ki bize ‘Siz Çin fiyatlarıyla Avrupa standartlarında bize iş yapıyorsunuz’ dedi.” ifadelerini kullandı.

YURT DIŞINDA ÇALIŞACAK İŞÇİ SORUNU VAR

Yurt dışındaki işlerle işçileirn uyuşmazlığı olduğunu , özellikle bu uyuşmazlığın körfez ülkelerde yaşandığını söyleyen Yenigün, bu ülkelerde tatilin Cuma Cumartesi olduğunu , bizde de tatilin Cumartesi Pazar olması nedeniyle işçilerimize dava açıldığı ifade etti. Bu nedenle az Türk işçi çalıştırıldığını söyleyen Yenigün, 3 kamu bankasının teşvik vermesi ile birlikte yurt dışındaki sorunların üstesinden gelineceğini söyledi. 

Yurt dışına götürülen her bir işçi için kamu bankaları 45 bin dolar teşvik verecek. Kontrolünü sağlayacak mekanizma da kurulacak.

100 BİN İŞÇİ ALINACAK

2020 yılında yurt dışında çalıştırmak üzere 100 bin Türk işçi alınacağını ifade eden Yenigün, işçilerin çeşitli ülkelerde istihdam edileceğini ifade etti.

Yurt dışında çalışan işçiler ve işçi alımı bekleyen kadın erkekler bu sayfada: TIKLA KATIL

YURT DIŞI İŞÇİ ALIMI İLANLARI GELDİĞİNDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN