TTK 4 Bin İşçi Alımında Yeni Gelişme! İlk Etapta 2500 Kişi Alınacak!

Taşkömürü işçi alımı için bomba gibi bir gelişme yaşandı. Yeni gelen açıklamayla beraber 2500 kişinin işe alınacağı kesinleşti. İlan ayrıntıları ile açıklaması bu haberimizde... TTK (Türkiye Taş Kömürü Kurumu) işçi alımı yapacağını duyurdu. 2022 senesi içerisinde işçi alımı haberleri gelen yerli üretim kömür kurumu açısından açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Az önce yapılan son dakika açıklaması ile beraber 2500 işçinin alımının kesinlikle kazandığı açıklandı.

TTK 4 Bin İşçi Alımında Yeni Gelişme! İlk Etapta 2500 Kişi Alınacak!

Türkiye Taş Kömürü Kurumu bünyesinde bulunan eksiklikleri gidermek amacıyla yeni personel istihdamı sağlamak maksadı ile 2500 işçi alımı yapılacak.

4 Bin İşçi Alınacak
2022 mayıs ayı içerisinde çıkan haberlere göre 4000 işçi alımı gerçekleştirileceği yönündeydi. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı onayı ile 2.500 işçi alımının yapılması planlanıyor. 4000 işçi alımı ile ilgili detaylı bilgiye ise daha sonrasında ulaşabilirsiniz.

2500 İşçi Alımı İçin İlk Açıklama
Türkiye Taş Kömürü Kurumu yani yerli kömür imalatı kurumu istihdamı ile ilgili yapılan son dakika açıklaması ile Bartın'ın Amasra ilçesinde faaliyet göstermekte olan kömür üretimi için yeni ekipmanlar ile beraber işçi istihdamı da sağlanacağı bildirildi. Söz konusu olan ve Hattat Holding yönetim kurulu başkan yardımcısı İlyas börekçi konuya yönelik şu ifadelere yer verdi;
“Taşkömürü yatırımımız Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük taşkömürü yatırımı. Uzun zamandır Bartın'ın Amasra ilçesinde faaliyet gösteriyoruz. Bu gelen yeni ekipmanlarla beraber Aslında yatırımlarımızın üretime başlaması açısından son aşamaya geldik. İlk aşamada 5 milyon ton kömür üretimi gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Daha sonrasında alacağımız yeni ekipmanlarla beraber üretimi 10 milyon tona kadar çıkartmayı hedefliyoruz. Şimdiye kadar altyapı olarak hemen hemen her şeyi tamamladık. Yalnızca kömürü çıkartmak amacıyla mekanize ekipmanlara gereksinim vardı ve onlar da bu gemiyle gelmiş olduğu nokta tam kapasiteye erişim sağladığımızda 2.500 kişiye istihdam kapısı açacağız.”
Dedi.

TTK İşçi Alımı Başvuru Koşulları Neler?
Türkiye Taşkömürü Kurumu’na işçi alımı açısından başvuru işlemlerinin gerçekleştirilmesi için adaylardan; en az ilköğretim mezunu olmaları, 18 yaşını tamamlamış olmaları ve, 32 yaşından gün almamış olmaları gibi kriterlere uyum sağlamaları bekleniyor.

TTK 2500 İşçi Alımı İlanı Ne Zaman Yayınlanacak?
İlanın 2022 senesi bitmeden yayınlanması planlanıyor. Bu sebeple kurumdan herhangi bir açıklama şimdiye kadar gelmemiş olup konuyla alakalı bir gelişme yaşandığında sizlerle paylaşacağız.