Tekstilciler 2022’de 10 Bin Kişi İstihdam Etmeyi Hedefliyor

Dünya tekstil sektöründe öncü olan Türkiye’de her geçen gün yeni atölyeler kurulara hem ticaret yapılıyor hem de istihdam sağlanıyor. Son olarak ZETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı 2022’de 10 bin kişi daha istihdam etmeyi düşündüklerini hedefledi.

Tekstilciler 2022’de 10 Bin Kişi İstihdam Etmeyi Hedefliyor

Zeytinburnu Tekstil Sanayici İş Adamları Derneği (ZETSİAD) tarafından düzenlenen iftar etkinliğinde konuşan ZETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Sartık, COVID-19 salgını nedeniyle iki yıldır gerçekleştiremedikleri buluşmayı bu sene düzenlemekten memnuniyet duyduklarını belirtti.

Zeytinburnu'nda faaliyet gösteren tekstil hazır giyim ve konfeksiyon şirketlerine ilişkin bilgi veren ve burada yürütülen faaliyetlerden bahseden Sartık, ilçede önemli bir potansiyel barındırdıklarını söyledi.

İlçedeki tekstil, hazır giyim ve konfeksiyon işletmelerinde istihdam edilen personel sayısının 45 bini aştığını dile getiren Sartık, "Şirketlerimiz yatırımlarını sürdürüyor ve üretimlerini artırıyor. Son 6 ayda 5 bin ek istihdam sağladık. 2022'nin kalan bölümünde en az 10 bin kişiyi işe almayı hedefliyoruz. Şu anda istihdam edilecek personeli bulma noktasında sıkıntılar yaşıyoruz" diye konuştu.

Yeni İşyeri Açmak İçin Yer Bulamıyoruz

Mustafa Sartık, Türkiye’nin örme kumaş ihtiyacının yüzde 40’ını kendilerinin karşıladığını ifade ederek Laleli, Osmanbey, Merter ve Bayrampaşa gibi sektörün önde gelen bölgelerine ve Anadolu’ya örme kumaş sattıklarını belirtti..
ABD’den Rusya’ya, Avrupa’dan Körfez ve Orta Doğu’ya kadar geniş bir coğrafyada tanındıklarını dile getiren Sartık, "Zeytinburnu pazarını dünya tanıyor. Çok güzel ve gözde bir pazar olduğu için üreticilerimizden burada iş yeri açmak için ciddi talep var ancak boş yer yok. Yeni iş yerleri için büyümeye çalışıyoruz" dedi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /