TCDD 263 İşçi Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

TCDD tarafından bir son dakika duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda kadrolu 263 işçi alımı başvuru ekranının açıldığına ve başvuruların başladığına yer verildi.

TCDD 263 İşçi Alımı Başvuru Ekranı Açıldı

TCDD 263 personel alımı başvuru ekranı açıldı.

TCDD Taşımacılık tarafından geçtiğimiz gün yayımlanan ilanda farklı kadrolara 263 kadrolu işçi alımı yapılacağına yer verildi. KPSS 60 puan şartı ile yapılacak işçi alımında başvuru detaylar haberimizde.

ALIM YAPILAN KADROLAR

TCDD tarafından yayımlanan duyuruda , TCDD Taşımacılık bünyesine aşağıdaki kadrolarda istihdam etmek üzere personel alımı yapılacağına yer verildi:

* Tren Makinisti  

* Makine Montaj İşçisi  

* Nezaretçi Ve Ustabaşı (Makine Ve Metal Mamuller İmalatı)  

* Kaynakçı (Oksijen Ve Elektrik)  

* İşletme Elektrik Bakım Yardımcısı  

* Demiryolu ve Yardımcı İş Makineleri Operatörü  

* Alıştırıcı-Montör (İçten Ateşlemeli Motorlar) (Deniz Ve Uçak Motorları Hariç)  

* Tesviyeci  

* Alıştırıcı-Montör (İçten Ateşlemeli Motorlar) (Deniz Ve Uçak Motorları Hariç)  

BAŞVURU DETAYLARI

1-Adaylar, İŞKUR’da ilan edilen işgücü taleplerimizden sadece birine müracaat edebilecektir. Adayların ilanlara müracaat etmeden önce İşkur kayıtlarındaki adres, telefon ve mail adreslerini güncellemeleri gerekmektedir.

2-İŞKUR’da ilan edilen işgücü talebimizde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla adayların belirtilen okul bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.

3-İŞKUR’da bildirilen NİHAİ LİSTEDE YER ALACAK ADAYLAR, sözlü sınava katılmak için aşağıda belirtilen belgelerin fotokopileri ile TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü web sitesinde  (www.tcddtasimacilik.gov.tr.) yayınlanacak 1’er adet resimli İş Talep Bilgi Formunu ve Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu eksiksiz olarak doldurarak tcddtasimacilik.gov.tr adresinde belirtilecek tarihe kadar, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı İşçi İstihdam ve İş Mevzuatı Şubesi Oda No:2050 Anafartalar Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresine şahsen veya postayla teslim edeceklerdir. Belgelerini teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.

4-İŞKUR’da bildirilen nihai listede yer alacak adayların evrak teslimi neticesinde sınava girip giremeyecekleri evrak teslim süresinin bitiminden sonra açıklanacaktır. Eksik veya uygun olmayan evrakla başvuran adayların evrakları kesinlikle kabul edilmeyecektir.

 5-Sözlü sınavı TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Anafartalar Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresinde yapılacaktır. Sınava ilişkin detaylar evrak teslimi sonrası internet sitemizden duyurulacaktır. (www.tcddtasimacilik.gov.tr)

6-TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü işyerlerine görev alacak işçiler 4857 sayılı İş Kanununa tabii olarak görev yapacaktır.

7-İşe başlatılan işçilerin deneme süresi 4 aydır.

8-TCDD Taşımacılık AŞ’de işe başlayan adaylar, en az 5 yıl boyunca nakil isteğinde bulunamayacaktır.

9-Adaylar yapılacak sözlü sınavında sına kurul üyelerince; 100 puan üzerinden özgüvenleri, yazılı ve sözlü iletişimleri, beceri, gözlem, stres ve problem çözme konularındaki yetenekleri olmak üzere beceri alanında toplamda 50 puan, mezun oldukları okul bölümüyle ilgili olarak da mesleki terim, mesleki yapı malzemeleri ve teknik konulardan mesleki bilgi alanında toplamda 50 puan üzerinden değerlendirilmektedir.

10-Yapılacak sözlü sınav sonucunda başarılı olan Makinist İşçi adaylarından tam teşekküllü devlet hastaneleri veya resmi üniversite hastanelerinin herhangi birinde yaptırılan tarama testi (Alkol veya uyuşturucu madde bağımlılığını tespit etmek amacıyla yapılan testtir), tam teşekküllü devlet hastanelerinden veya resmi üniversite hastanelerinden Görme Dereceleri (sağ-sol göz ayrı ayrı belirtilmiş), Renk Muayenesi (ishihora testi yapılmış), İşitme Muayenesi (Odiyometri incelemede saf ses ortalaması 500, 1000 ve 2000 frekanslarının ortalaması 0 – 40 dB olmalıdır.) belirtilmiş şekilde sağlık kurulu raporu istenecektir. Karara esas görüntüleme, laboratuvar sonuçları ve fiziki muayene bulgularının ilgili bölüme yazılması; sağlık kurulu raporunda; odyometri (işitme) testine ilişkin bilgiler veya test sonucu, göz muayenesine ilişkin bilgiler, "Tren Makinisti olarak çalışır." ibaresi, Emniyet Kritik Görevlerde çalışanlar için "(A) veya (B) gurubunda çalışır." ibaresinin bulunması zorunludur.

11- 7 Yıl içerisinde isteği ile işten ayrılan veya 4857 sayılı iş kanununun 25. maddesinin 2. fıkrasına göre sözleşmesi feshedilenlerden, TCDD Taşımacılık AŞ tarafından verilen eğitim, kurs ve staj programları süresince aldığı ücretler ve bu sürelerde yapılan eğitim kurs ve staj giderlerinin ½ ’ü oranında tazminat talep edilir.

12-İşe başladıktan sonra 2 yıl içerisinde, sağlık durumu atandığı unvanda işçi olarak çalışmaya elverişli olmadığı sağlık kurulu raporu ile belirlenenlerin sözleşmelerini feshetmeye veya sanatsız işçi kadrolarına atamaya TCDD Taşımacılık AŞ yetkilidir.

Makinist İşçi kadrosuna 79 personel,

Tezgah Makine ve Talaşlı İmalat İşçisi kadrosuna 29 personel,

Lokomotif Tamircisi kadrosuna 23 personel,

Elektrikçi kadrosuna 27 işçi, 

MotorTamircisi kadrosuna 23 işçi ,

Vagon İmal ve Tamircisi kadrosuna 52 personel,

Kaynakçı kadrosuna 29 işçi,

Mekanik Vasıta Tesis, Cihaz ve Vinç Operatörü kadrosuna ise 1 işçi alımı yapılacak.

MEZUNİYET ŞARTI

İşte 263 işçi alımı mezuniyet şartı:

BAŞVURU EKRANI AÇILDI

TCDD 263 işçi alımında başvurular İŞKUR üzerinden alınmaya başladı. Başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki adımları izlemesi ve başvurusunu yapması gerekmektedir.

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan ekranda İŞ İLANLARI yazan butona tıklayın . Son olarak iş arama sayfasını göreceksiniz.

Burada İŞYERİ UNVANI yazan kısma TCDD yazın ve ARA butonuna tıklayın. İlanlar sıralanacaktır. Başvurular 4 gün sonra sona erecek.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA