TBMM En Az Lise Mezunu 298 Kamu Personel Alımı Başvurusu Başladı

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bir açıklama yapıldı. Önceki gün yayımlanan yönetmelik sonrası bugün personel alımı ilanı yayımlandı ve en az lise mezunlarından kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. KPSS 60 puan şartı ile yapılacak personel alımında başvuru bilgileri yazımızda.

TBMM En Az Lise Mezunu 298 Kamu Personel Alımı Başvurusu Başladı

TBMM memur alımı ilanı yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bir son dakika duyurusu yayımlandı. Yayımlanan duyuruda een az lise mezunları arasından kamu personeli alımı yapılacağına yer verildi. Farklı kadrolara yapılacak 298 personel alımında başvuru bilgileri yazımızda.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatı kadrolarına Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı İdari Teşkilatında İlk Defa Göreve Başlayacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda yapılacak kamu personeli alımında başvuru detayları kamubulteni.com'da.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

İlana başvuru yapacak adaylarda aranan genel şartlar şu şekilde:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde yer alan genel şartları taşımaları,

b) Sınav açılan kadrolar için aranan şartları taşımaları ve belirtilen KPSS puan türünden en az altmış puan almış olmaları, gerekmektedir

ALIM YAPILAN KADROLAR VE ÖZEL ŞARTLAR

TBMM kamu personeli alımı başvuru özel şartları, alım yapılan kadrolar ve detaylar şu şekilde:

Fotoğrafın büyük hali için Tıklayın

BAŞVURU

Başvurular 12.08.2020 tarihinde başlayıp 25.08.2020 tarihinde sona erecektir. Adaylar, ilanda belirtilen kadrolardan yalnızca birine başvuruda bulunabilecektir. Başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/tbmm-baskanligi internet adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacak olup şahsen veya posta yolu ile yapılacak başvurular dikkate alınmayacaktır.

İNTERNETTEN BAŞVURU YAPANLAR EVRAK GÖNDERECEK

TBMM memur alımına başvuru yapacak adaylar , internet başvurusunu yaptıktan sonra kadroya ilişkin öğrenim belgesi (diploma) ile kadrolar itibarıyla sınav ilanında belirtilen belge veya sertifikaların bir örneğini (pdf, jpg vb. formatta) başvuru sisteminde kayıtlı e-posta adresleri üzerinden [email protected] mail adresine gönderecek.

İnternetten başvuru yapan , ancak evrakları mail olarak göndermeyenlerin müracaatları geçersiz sayılacak.

SINAV ŞEKLİ

Sınavın yazılı aşaması için, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığınca (ÖSYM) 2018-2019 yıllarında gerçekleştirilen Kamu Personel Seçme Sınavlarının (KPSS) sonuçları esas alınacaktır. Kadro unvanlarına göre KPSS’den en yüksek puan alan adaydan başlanarak duyurulan kadroların üç katı aday (son sıradaki adayla aynı puana sahip olan diğer adaylar dâhil) sözlü sınava veya uygulama sınavına alınacaktır.

ADAYLARLA BİLGİ ALIŞ VERİŞİ İÇİN >>  TIKLAYIN

KAMU İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN