Şeker Fabrikası İşçi Alımı Başvuru Duyurusu Geldi: Başvuru Başladı

Şeker Fabrikasına işçi alımı için duyuru yayımlanmıştı. Duyuru sonrası İŞKUR ilanı yayımladı ve başvuruları almaya başladı. Peki İŞKUR Türk Şeker işçi alımına başvuru nasıl yapılacak? Başvuru şartlar nelerdir? Cevaplar ve işçi alımı başvuru detayları yazımızda.

Şeker Fabrikası İşçi Alımı Başvuru Duyurusu Geldi: Başvuru Başladı

Şeker Fabrikaları işçi alımı başvurusu başladı.

Türk Şeker tarafından duyuru geçtiğimiz gün yayımlanmıştı. Yayımlanan ilan sonrası başvuru duyurusu geldi ve Şeker Fabrikalarına işçi alımı için başvurular başladı. İŞKUR üzerinden yayımlanan başvuru duyurusunun ardındna kamubulteni.com olarak bu yazımızda başvuru bilgilerine yer verdik.

İlanlar yayımlanıyor. Takip için lütfen TIKLAYIN

İŞÇİ ALIMINDA KADRO VE MEZUNİYETE GÖRE SAYI DAĞILIMI

Lise Mezunu

Ön lisans mezunu

Lisans Mezunu

BAŞVURU DETAYLARI

İlan başvuru detayları hakkında İŞKUR 'dan yayımlanan duyuru şu şekilde:

- Alınacak işçiler için, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüklerinden talepte bulunulmak suretiyle 09.08.2009 tarih ve 27314 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak işlem yapılacaktır.

- Başvurular Türkiye İş Kurumunun internet adresinden (www.iskur.gov.tr) veya İl/Şube Müdürlüklerine yapılabilecektir.

- Yeni istihdam edilecek personelin 4046 sayılı Kanunun 22. maddesi kapsamında diğer kamu kurumlarına nakil hakları bulunmadığından 2014/7140 sayılı kararname eki esaslarına göre 657 sayılı Kanunun 4/b maddesi kapsamında sözleşmeli personel olarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamayacaklardır.

- Noter kurası 10.07.2020 tarihinde Ankara Şeker Fabrikası Toplantı Salonunda saat 10.00 da noter huzurunda yapılacaktır. (Herhangi bir değişiklik olması halinde internet sitemizden duyuru yapılacaktır.)

- Kura çekimi sonucu oluşan listede yer alan adaylar Kurumumuz (http://turkseker.gov.tr) internet sitesinde de ilan edilecek olup, duyuru tebliğ mahiyetinde olacağından ayrıca adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır. Ayrıca değişiklik olması halinde Kurumumuz (http://turkseker.gov.tr) internet adresinde gerekli duyuru yapılacaktır.

- Sözlü sınav, sınav komisyonu tarafından daha sonra bildirilecek adreslerde yapılacaktır.

- Ön lisans ve Lisans mezunu olanların başvuru yapmamaları rica olunur.

- 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

- 18 yaşını tamamlamış olmak.

- Başvuru yapacak adayların, affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, cinsel saldırı veya çocuğun cinsel istismarı suçlarından mahkûm olmamak şartıyla; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası alan ya da ceza süresine bakılmaksızın zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından hüküm giyenlerden cezasını tamamlayanlar eski hükümlü belgesi ile durumlarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

- Kanun veya diğer mevzuatında yer alan şartları taşımak.

- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

- Yapılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak.

- Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

- Her aday, Türkiye İş Kurumunda (İŞKUR) yayımlanan listede belirtilen bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapabilecektir.

- Başvurunun son günü itibarıyla ilanda yer alan meslek kollarına uygun olarak talep edilen öğrenim durumu ve özel şartlara haiz olmak.

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

- Noter kurasıyla belirlenecek adaylar için il sınırları içerisinde ikamet ediyor olmak.

- Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları; ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında idarece sonlandırılabilecektir.

- Tehlikeli/ Çok Tehlikeli İşlerde, yüksek yerlerde ve vardiyalı işlerde çalışmasına engel olacak bir hastalığının bulunmadığı, seyahat engeli olmaksızın arazi şartlarında çalışabilir olduğuna ilişkin Tam Teşekküllü Resmi Sağlık Kurumlarından sağlık kurulu raporu alabilecek durumda olmak.

- Adaylar, göreve başladıktan sonra 3 (üç) ay boyunca deneme sürecine tabi tutulacak olup 3 (üç) yıl nakil talebinde bulunamayacaklardır.  

- İşyeri ilgili Fabrika Müdürlüğü Merkezi olacaktır.

-  Kura sonucu belirlenen asil adayların en geç 16.07.2020 Perşembe günü akşamına kadar istenilen belgeleri (Kimlik, öğrenim belgesi, öğrenim belgesinin E-Devletten alınmış çıktısı, ehliyet ve askerlik durum belgesi) başvuruda bulundukları fabrika müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmekte olup evraklarında eksiklik olan veya uygun olmayan evrakla başvuran adaylar ile süresi içinde evraklarını teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmayacaktır. 

- Lise mezunu işçi alımında KPSS şartı aranmazken ön lisans ve lisans mezunu personel alımında 60 KPSS şartı var.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Türk Şeker işçi alımında başvurular internet üzerinden başladı. Başvuru yapmak isteyen adayların https://esube.iskur.gov.tr/ adresi üzerinden müracaatını yapması gerekmektedir. 

İŞKUR e sube sayfasına gidin ve açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra açılan ekranda İŞ İLANLARI kısmına tıklayın iş arama sayfasında İŞYERİ TÜRÜ kısmında KAMU seçeneğini işaretleyin ve ARA butonuna tıklayın.

KAMU İLANLARINDAN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN