Sahil Güvenlik Komutanlığı Daimi İşçi Alımı

Sahil Güvenlik Karadeniz Onarım Destek Komutanlığı 12 yeni işçi alımı yapıyor. Alımlar sürekli kadroda olacak.

Sahil Güvenlik Komutanlığı Daimi İşçi Alımı

Sahil Güvenlik Karadeniz Onarım Destek Komutanlığı İlkadım Samsun’da istihdam edilecek 12 daimi kadroya personel alımı yapacak. Başvuruların İşkur üzerinden olacağı duyuru için başvurular 2 ve 7 mart tarihleri arasında yapılacaktır.

Başvurular 02 - 07 Mart 2022 tarihleri arasında Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden/İlçe Hizmet Merkezlerinden veya www.işkur.gov.tr adresinden yapılabilir.

Başvuracak adayların lise ve meslek lisesi mezunlarından ilgili şartları taşıması gerekmektedir. İşte alımı yapılacak kadrolar;

Başvuru şartları

- 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk vatandaşı olmak.

- Son başvuru tarihi itibariyle 18 yaşını tamamlamış, 36 yaşından gün almamış olmak

- İşgücü taleplerinde belirtilen bölümlerden son başvuru tarihi itibarıyla meslek lisesi ve dengi okul mezun olanlar ile lise ve dengi okul mezunu olup ustalık belgesine sahip olanlar sadece bir iş gücü talebine (branşa) başvurabilecektir. Halihazırda örgün öğretime devam edenler başvuruda bulunamaz.

- Askerlikle ilişiği olmamak (fiilen yapmış, muaf veya tecilli olmak)

- Alım il düzeyinde karşılanacak olup, Samsun ilinde ikamet eden kişiler başvuruda bulunabilecektir. Adayların Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınacaktır. Başvuru süresi içerisinde ikametini Samsun’a taşıyan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

- Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği, mensubiyeti veya iltisaklı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

- Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiş, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak

- Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

- Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak.

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık ve malullük aylığı alanlar ile Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir iş yerinde çalışmakta olan işçilerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

- İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 5’inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak. (Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları ilana Sahil Güvenlik Karadeniz Onarım Destek Komutanlığınca davet edildikleri halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkacaktır. Öncelik hakkından ikinci kez yararlanılmaz.)

- Terörle mücadele sırasında malul sayılmayacak şekilde yaralanan işçi alımına müracaat edecekler, 21/06/1927 tarihli ve 1111 sayılı Askerlik Kanunu veya 16/06/1927 tarihli ve 1076 sayılı Yedek Subaylar veya Yedek Askeri Memurlar Kanunu kapsamına giren ve askerlik hizmetini yaparken 12/04/1991 tarihli 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21’inci maddesinde sayılan terör olaylarının sebep ve tesiri sonucu malul sayılmayacak şekilde yaralandıklarını gösterir sağlık rapor ve terörle mücadelede yaralandığını belgeleyen komutanlık yazısını birlikte belgelendirmeleri zorunludur.