Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 Sürekli İşçi Alımı Başvuruları Başladı

Sağlık Bakanlığı bünyesine alınacak 10 bin 900 sürekli işçi alımı başvuruları başladı. İşte detaylar..

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 Sürekli İşçi Alımı Başvuruları Başladı

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 Sürekli İşçi Alımı Başvuruları Başladı 

Sağlık Bakanlığı bünyesine 10 bin 900 sürekli işçi alımı yapacak. Resmi Gazete 'de yayımlanan ilana göre Sağlık Bakanığı taşra teşkikatına temizlik görevlisi, güvenlik personeli, elektrikç, marangoz, bilgisayar arıza gidermek elemanı, sıhhi tesisatçı,inşaat boyacısı, klinik destek elemanı ve hasta karşılama personeli pozisyonlarına toplamda 10 bin 900 işçi alımı yapılacak.

Başvurular işkur üzerinden başladı

Adaylar, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden 22/03/2023 – 27/03/2023 tarihleri arasında elektronik (online) kullanıcı girişi yaparak başvurularını yapabileceklerdir. 

Başvuru Şartları 

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımak. (Yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.)
  • Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak (22/03/1983 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).
  • Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer belgelere son başvuru tarihi itibarıyla sahip olmak.
  • Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).
  • İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.
  • 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğince arşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

Kadro dağılımı 

Sağlık Bakanlığı 10 bin 900 Sürekli İşçi Alımı ilanının tam metnine ulaşmak için TIKLAYIN