İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne İlkokul ve Lise Mezunlarından Kadrolu İşçi Alınacak

İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne en az ilkokul mezunu temizlik görevlisi, en az lise mezunu tecrübeli güvenlik görevlisi alımı yapılacak.

İzmir Demokrasi Üniversitesi'ne İlkokul ve Lise Mezunlarından Kadrolu İşçi Alınacak

İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü'nün sürekli işçi alım ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yayımlanan ilanda, temizlik görevlisi alımı ve güvenlik görevlisi alımı yapılacağına yer verilirken, temizlik görevlisi alımı için başvuru yapacak adayların en az ilkokul mezunu olması gerektiği, güvenlik görevlisi alımı için başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması gerektiği belirtildi. İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından yayımlanan duyuruda  sürekli işçi alımı şartlarında şunlar yer aldı: 

1. Türk vatandaşı olmak,
2. 18 yaşını tamamlamış olmak,
3. İlan edilen işgücü taleplerinde belirtilen bölümlerden son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak,
4. Türk Ceza Kanunun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süre ile hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.
5. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.
6. Yaptırılacak Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması olumlu sonuçlanmak,
7. Askerlik ile ilişiği olmamak (yapmış, muaf veya erteletmiş olmak)
8. Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
9. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular ilan, kura, sınav ve atama süreçlerinin her aşamasında red edilecektir.
10. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik madde 16'ya göre ''Kamu kurum ve kuruluşlara işe yerleştirilecek kişileri; Kurum tarafından gönderilen listedeki adaylar arasında yapacağı sınav ile belirlenir. Ancak temizlik hizmetleri, güvenlik ve koruma hizmetleri, bakım ve onarım hizmetleri için yapılacak alımlarda sadece sözlü yöntem kullanılarak sınav yapılır.'' denildiğinden sözlü sınav sonucunda başarılı olmak,
11. Diğer hususlarda ilgili mevzuat/yönetmelik hükümlerine göre hareket edilir.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Başvurular İŞKUR üzerinden gerçekleşecek. Kura işlemi için belirlenen tarih ise 4 Ekim 2019 olarak açıklandı. Erkek ve kadın adayların 18-35 yaş aralığında olması gerektiği de ilgili duyuruda yer alırken, güvenlik görevlisi alımı için başvuru yapacak kişilerin 5 yıl deneyime sahip olması gerektiği vurgulandı.