İsviçre 62 Bin Liraya 85 Bin İşçi Arıyor

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan İsviçre kalifiye eleman bulmakta zorluk çektiği için dışarıdan 85 bin personel alımı yapacak. Peki nasıl gidilir buraya, şartlar neler?

İsviçre 62 Bin Liraya 85 Bin İşçi Arıyor

Kalifiye eleman bulmakta zorluk çeken İsviçre dışarıdan 83 bin işçi alımı yapmak için kolları sıvadı. Türkler de, Almanya gibi bu ülkeye de belirli şartlarda gidebilecek. Başta hemşire olmak üzere sağlık sektörüne15 bin, otelcilik ve catering sektörü ile diğer alanlara 85 bin işçi arıyor. Bilgisayar uzmanları, doktorlar, mühendis ve teknisyen ile uzman personelin yanı sıra, özellikle sağlık sektöründe büyük açık bulunuyor.

Doktor açığı konusunda büyük sıkıntı çeken İsviçre, yaşlı bakımı ve hastanelerde çalışmak üzere çok sayıda hemşire de alacak.

Ukrayna’dan gelen göçmenlerinde bu açığı kapatmaya yetmeyeceğini söyleyen yetkililer, şu anda İsviçre'de toplam 85 bin vasıflı işçi açığı olduğunu ve bu rakamın yıl sonunda 365 bine yükselmesi beklendiğini ifade etti.

Özellikle otelcilik ve catering sektöründe ciddi açığın bulunduğu İsviçre’de birçok iş kolunda da vasıflı vasıfsız işçi eksikliği bulunuyor.

İsviçre’ye Gitmek İçin Ne Yapmak Gerekiyor

Yurt dışından personel alımı yapan İsviçre için işçi arayan DynaJobs gibi ya da iş bulma kurumu Adecco gibi yerlere başvurup önce uygun işi bulmak ve kabul almak gerekiyor.

İsviçre Daveti ve Vizesi Almak İçin Ne Gerekiyor

– Belirli bir seviyede dil bilgisi varsa

– İsviçre’de devlet yardımı ya da herhangi bir şekilde sosyal yardıma muhtaç olunmayacağı kanıtlandıysa

– İkamet edilecek bir ev bulunmuşsa

Maaşlar Ne Kadar

2020 yılında yapılan referandum ile İsviçre’de saatlik asgari ücret 23 İsviçre Frangı, aylık asgari ücret 4 bin İsviçre Frangına çıktı. Buna hesaplamalara göre saatlik ücret 360 TL, aylık ücret ise 62 bin 600 TL yapıyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /