Hastanelere İşçi Alımı Geliyor: İşte Başvuru Genel Şartları

Yeni açılan hastaneler ile diğer devlet hastaneleri bünyesine işçi alımı için bekleyişte sona gelindi. Sağlık Bakanlığı işçi alımı için son bilgiler ve genel başvuru şartları KAMU BÜLTENİ 'nin haberinde. İşte detaylar.

Hastanelere İşçi Alımı Geliyor: İşte Başvuru Genel Şartları

Sağlık Bakanlığı işçi alımı geliyor.

Sağlık Bakanlığı, yeni açılacak hastanelerle birlikte Türkiye genelinde bulunan hastanelerde açık pozisyonlara işçi alımı yapacak. Önümüzdeki günlerde yapılacak personel alımının ardından Bakanlık işçi alımı hazırlıklarına başlayacak ve İŞKUR üzerinden ilan başvuruları alınmaya başlanacak.

PERSONEL ALIMI

Edinilen bilgilere göre Sağlık Bakanlığı 'nın hastanelere 18 bin kamu personeli ataması yapacağı öğrenildi. 18 binlik sayıda işçilerin dahil olmadığı, işçi alımının ayrı şekilde yapılacağı öğrenildi.

İlanlar yayımlandı. Takip için TIKLAYIN

İŞÇİ ALIMI

Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki temizlik görevlisi ,güvenlik görevlisi, klinik destek elemanı ve bakım onarım personeli ile diğer işçi kadrolarına da alım yapacak. En çok alım yeni açılan Konya Şehir Hastanes ve diğer yeni açılan hastanelere olacak..

İşçi alımında ikamet şartı olacak. Başvuru yapacakadayların , alımın yapıldığı şehirde ikamet ediyor olması gerekecek. 

İŞTE BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Sağlık Bakanlığı yeni işçi alımında başvuru genel şartları şu şekilde olacak:

- Türk vatandaşı olma,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- İŞKUR da ilan edilen işgücü taleplerinde belirtilen bölümlerden son başvuru tarihi itibariyle mezun olmak,

- Türk Ceza Kanunun 53. maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile kasten işlenen bir suçtan dolayı 1 yıl veya daha fazla süre ile hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuata uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

- Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular alım sürecinin her aşamasında reddedilecektir.

- Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Alınmasında Uyulacak Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğe eklenen geçici madde 6'ya göre '' Kamu kurum ve kuruluşlara işe yerleştirilecek kişileri; Kurum tarafından gönderilen listedeki adaylar arasında yapacağı doğrudan kura çekimi ile belirler denildiğinden noter kurasında isminin çıkması.

İLAN NE ZAMAN?

Personel alımı için takvimin önümüzdeki hafta belli olacağı açıklandı. Personel alımının ardında işçi alımı için de takvim belirlenip açıklanacak. İlan yayımlandığı anda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN