DSİ, MSB ve Sahil Güvenlik KPSS'siz İşçi Alımı Yapıyor

Devlet Su İşleri, Milli Savunma Bakanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine işçi alımı yapılacak. KPSS puan şartı aranmadan yapılan işçi alımında başvuru bilgileri yazımızda.

DSİ, MSB ve Sahil Güvenlik KPSS'siz İşçi Alımı Yapıyor

DSİ , MSB ve Sahil Güvenlik işçi alımı yapacak.

İŞKUR üzerinden yayımlanan duyurulara baktığımızda Devlet Su İşleri, Milli Savunma Bakanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesine işçi alımı yapıldığı görüldü. En az İlkokul  mezunları arasından yapılan işçi alımında başvuru bilgileri yazımızda. 

MSB AŞÇI ALIMI YAPIYOR

MSB , 44 ÜNCÜ BAKIM FABRİKA MÜDÜRLÜĞÜ bünyesine en az ilkokul mezunları arasından aşçı alımı yapacağını duyurdu. Başvuru bilgileri şu şekilde:

1. Aşçı, işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak yemek hazırlamak.

2. Tercihen Endüstri Meslek Liselerinin aşçılık bölümü mezunu olmak veya en az ilköğretim mezunu olup Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Aşçılık Ustalık, Kalfalık Belgesine sahip olmak.

3. Mesleğinde 1(bir) yıl deneyim sahibi olmak.

4. Türk vatandaşı olmak,

5. 18 – 45 yaş aralığında olmak,

6. Askerlikle ilişiği olmamak, (fiilen yapmış veya muaf, tecilli )

7. Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

8. Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, cinsel taciz, cinsel istismar, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

9. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak.

10. 657 DMK’nın 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevine devamlı yapmasına engel olabilecek  hastalığı bulunmamak,

11 Yaptırılacak arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak.

12 Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular ilan sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir.

13 Diğer hususlarda ilgili mevzuat/yönetmelik hükümlerine göre hareket edilir.

14. Sınav / kura 44’üncü Bakım Fabrika Müdürlüğünde yapılacaktır.

DSİ İŞÇİ ALIMI

DSİ 13. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BRİMLERİNDE ÇALIŞTIRILMAK ÜZERE LİSE MEZUNU ENGELLİ PUANTÖR MESLEĞİNDE BİR İŞÇİ ALINACAK OLUP  FİRMA VE VE KURUMLARDA DAHA ÖNCE SATIN ALMA BİRİMLERİNDE EN AZ 1 YIL ÇALIŞMIŞ OLMASI VE SGK PRİM DÖKÜMÜ İLE BELGELENDİRMESİ İSTENECEKTİR. 

** BİLGİSAYAR SERTİFİKASIU BULUNMASI GEREKMEKTEDİR. 

SAHİL GÜVENLİK İŞÇİ ALIMI

MESLEKİ EĞİTİM VEREN LİSELERİN;

*GEMİ İNŞAA, GEMİ YAPIMI, GEMİ DONATIMI, GÜVERTE, GÜVERTE-AVLAMA, METAL İŞLERİ, SIHHİ TESİSAT, TESİSAT TEKNOLOJİSİ, KALIP, KALIPÇILIK  BÖLÜMLERİNDEN EN AZ BİRİNDEN MEZUN OLMASI YA DA 

İLKÖĞRETİM VEYA DÜZ LİSEMEZUNU OLUP;

*GEMİ İNŞAA, GEMİ YAPIMI, GEMİ DONATIMI, GÜVERTE, GÜVERTE-AVLAMA, METAL İŞLERİ, SIHHİ TESİSAT, TESİSAT TEKNOLOJİSİ, KALIP, KALIPÇILIK BÖLĞÜMLERİNDEN EN AZ  BİRİNDEN USTALIK BELGESİ OLMASI GEREKMEKTEDİR.

BAŞVURU

DSİ'ye engelli, Sahil Güvenlik ile MSB 'ye ise TMY (Terorle Mücadelede Yaralanan) kapsamında persone lalınacağına yer verildi. İlan başvurularır esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden alınıyor.