Avrupa 4 Bin Euro'ya Yüzbinlerce İşçi Alımı Yapıyor

Pandemiden çıkan devletlerin şu an en büyük sıkıntıları arasında işçi bulma meselesi geliyor. Başta Almanya ve İsviçre olmak üzere birçok Avrupa ülkesi ve diğer ülkelerde işçi alımı yapılacak. Peki kaç kişi alınacak, kimler alınacak, başvurular nasıl yapılacak.

Avrupa 4 Bin Euro'ya Yüzbinlerce İşçi Alımı Yapıyor

Yurt dışında çalışma hayali kuran yüzbinlerce insan için iş imkanları açıklanmaya başladı. Almanya kadro ihtiyacı duyduğu meslekler için istihdam yapacağını duyurdu. 4 bin euro’ya varan maaşlar kazanılan ülkede çalışmak için vatandaşlar araştırmalara başladı. Peki hangi branşlara alım yapılacak. Alım için nereler başvurmak gerekiyor.

En Fazla Alım Sağlık Çalışanlarında

Özellikle pandemiyle beraber yaşanan aksaklıklar neticesinde sağlık kuruluşlarına ve yaşlı bakım merkezlerine yüzbinlerce personel alımı yapılacak. Almanya 80 Bin sağlık işçisi için açıklamalarda bulundu. 80 bin sağlık çalışanına ihtiyaç duyulan Almanya’ da Hastaneler Derneği Başkanı Gerald Gass yaptığı açıklamada, "Hastanelerin yoğun bakım üniteleri de dahil olmak üzere 360 bin hemşire sayısını artırmak istiyoruz" dedi ve işçi alımlarının da yapılacağını söyledi. Gass açıklamasında düzenlemenin yasal çerçevede yapılacağı, yasanın yaz tatilinde hazırlanacağını ve alımların yaz aylarının sonunda yapılacağını söyledi.

Sağlık personeli dışında Almanya için şu mesleklere ihtiyaç duyuluyor;

Almanya yuva eğitmeni alımı yapacak.

Sağlık personeli alımı kapsamında hemşire ve yaşlı-hasta bakıcı alımı ilk sırada.

Almanya’da yeme-içme sektöründe garsonluk da aranan meslekler arasında.

Su tesisatçılığı ve diğer iş kolları olmak üzere birçok alanda ihtiyaç var.

Tır Şoförlüğü de ihtiyaç olan alanlardan birisi.

Almanya’da İşçi Olmak İçin Nereye Başvurmak Gerekiyor

- Make it in Germany Meslek Borsası

- Federal Çalışma Ajansı

- Stepstone

- Indeed

- Monster

- LinkedIn

- Xing

Bu siteler Almanya’da işçi bulmak için başvurabileceğiniz siteler

İsviçre 360 Bin İşçi Açığı Var

Bununla beraber İsviçre dışarıdan 83 bin işçi alımı yapmak için kolları sıvadı. Türkler de, Almanya gibi bu ülkeye de belirli şartlarda gidebilecek. Başta hemşire olmak üzere sağlık sektörüne15 bin, otelcilik ve catering sektörü ile diğer alanlara 85 bin işçi arıyor. Bilgisayar uzmanları, doktorlar, mühendis ve teknisyen ile uzman personelin yanı sıra, özellikle sağlık sektöründe büyük açık bulunuyor. Doktor açığı konusunda büyük sıkıntı çeken İsviçre, yaşlı bakımı ve hastanelerde çalışmak üzere çok sayıda hemşire de alacak.

Ukrayna’dan gelen göçmenlerinde bu açığı kapatmaya yetmeyeceğini söyleyen yetkililer, şu anda İsviçre'de toplam 85 bin vasıflı işçi açığı olduğunu ve bu rakamın yıl sonunda 365 bine yükselmesi beklendiğini ifade etti.