Adalet Bakanlığı 1500 İşçi Alımı Yapacak

Adalet Bakanlığı, farklı kadrolarda çalıştırmak üzere kamu işçisi alımı yapacak. En az 1500 civarında işçi alımı yapılması bekleniyor.

Adalet Bakanlığı 1500 İşçi Alımı Yapacak

Adalet Bakanlığı 1500 işçi alımı yapacak.

Adalet Bakanlığı bünyesine, farklı kadrolarda çalışırmak üzere işçi alımı yapılacağı açıklandı. Adalet Bakanı Gül yaptığı açıklamada 13 bin 202 personel alımı yapılacağını söylerken , bu alımlardan 1500'ünün işçi kadrosuna yapılması bekleniyor. 

İlana başvuru yapacaklarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

İŞÇİ ALIMI ŞARTLARI ve KADROLARI

Adalet Bakanlığı 81 şehirde adliyelere ve cezaevlerine işçi alımı yapacak. Temizlik personeli, güvenlik görevlisi, bakım onarım personeli gibi kadrolara yapılması bekleniyor. İlan için başvuru genel koşulları şu şekilde olacak:

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  • Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.
  • Yapılacak görev gereği mesai saatleri dışında vardiyalı çalışmaya ve hafta sonları çalışmaya herhangi bir engeli olmamak.
  • Görevini devamlı yapmaya engel olabilecek sağlık sorunu olmamak.(Tam teşekkülü Devlet Hastanesinden sağlık raporu olmak.)
  • Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmiş olsa bile; Kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkûm olmamak. Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına ve cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçları, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık ve fuhuş suçlarından mahkûm olmamak. Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine, özel hayata ve hayatın gizli alanına, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar ile uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarından dolayı hakkında devam etmekte olan bir soruşturma veya kovuşturma bulunmamak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilmemek.
  • Diğer hususlarda ilgili mevzuat/yönetmelik hükümleri gereğine göre işlem tesis edilir.

YAŞ ŞARTI NE OLACAK?

İşçi alımında yaş şartı olup olmayacağı bilinmiyor. Son dönemlerde yayımlanan ilanlarda 30-35 yaş şartı var. Sizce yaş şartı olmalı mı? Yorum kısmı aşağıda. 

İLAN NE ZAMAN?

İlanın yarın-23 Şubat'ta yayımlanması ve başvuruya ilişkin detayların belli olması bekleniyor. İlan geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN