81 Şehirde Hastanelere Mülakatsız İşçi Alımı Başvurusu Sona Eriyor-İşte Kura Saati ve Yeri

Sağlık Bakanlığı İŞKUR üzerinden 81 şehirdeki hastanelere 14 bin işçi alımı yapıyor. Temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, klinik destek elemanı ve aşçı kadrolarına yapılan işçi alımında başvurular sona eriyor. Peki başvurular nasıl yapılacak? Kura çekimi ne zaman? İşte detaylar.

81 Şehirde Hastanelere Mülakatsız İşçi Alımı Başvurusu Sona Eriyor-İşte Kura Saati ve Yeri

81 ilde hastanelere işçi alımı.

81 şehirde bulunan hastanelere en az ilkokul mezunu adaylar arasından işçi alımı yapılacak. KPSS şartı olmadan ve mülakatsız yapılacak işçi alımında başvurular bugün sona eriyor. Başvuru için son saatlere girilirken kamubulteni.com olarak adayları bilgilendirmek için bu yazımızı kaleme aldık.

DEVLET HASTANELERİNE PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan duyurularda 81 ilde bulunan devlet hastanelerine 14 bin işçi alınacağına yer verildi. Temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, klinik destek elemanı ve aşçı kadrolarına yapılan 14 bin işçi alımında başvurular 30 Mart 2020 sona erecek. Başvurular internet üzerinden ve telefon numarası üzerinden alınmaya devam ediyor. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sağlık Bakanlığı işçi alımında başvuru şartları şu şekilde:

Temizlik Görevlisi: Ameliyathane, morg, tuvalet, poliklinik yapılan yerler, acil sağlık hizmetinin yürütüldüğü alanlar, yataklı servisler, laboratuvarlar, görüntüleme alanları, kamu hizmeti yürütülen idari ve diğer sağlık birimleri, ek hizmet birimleri ile tesisin temizlik yapılması gereken her türlü alanında, ilgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen temizlik hizmetleri ile idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

Güvenlik Görevlisi (Silahsız): İlgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen koruma ve güvenlik hizmetleri ile idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir

Klinik Destek Elemanı (Hastane): Sağlık meslek mensuplarının nezaretinde yardımcı olarak çalışır, ayrıca hastaların bakımına yönelik yardımcı hizmetler (hastaların günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile sağlık hizmetlerine ulaşımında yardımcı olur ve refakat eder) ile ilgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen hizmetler ve idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

Aşçı: İlgili kanun, yönetmelik, yönerge, tebliğ, genelge, genel yazı, hizmet sözleşmesi, iç talimatname, görev emri vb. mevzuatta belirtilen yemek hizmetleri (yemekleri hazırlar ve pişirir, mutfaktaki çalışmaları organize eder) ile idare tarafından verilen kendi görev alanı ile ilgili diğer hizmetleri yürütecektir.

18 yaşını tamamlamış olmak. İlan tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (26 Mart 1985 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

Temizlik görevlisi mesleği için en az ilköğretim mezunu olmak

Klinik destek elemanı (hastane) mesleği için ortaöğretim kurumlarının sağlık hizmetleri alanı - hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği dalının birinden mezun olmak.

Güvenlik görevlisi (silahsız) mesleği için en az ortaöğretim (lise ve dengi) mezunu olmak ve güvenlik kimlik kartına sahip olmak. (Silahlı güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olanlar da başvuru yapabilir).

Aşçı mesleği için ortaöğretim kurumlarının birinden veya ortaöğretim kurumlarının; yiyecek içecek hizmetleri alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden veya önlisans eğitim kurumlarının; aşçılık, hazır yemek ve aşçılık, mutfak yönetimi, yemek pişirme teknikleri, gastronomi ve mutfak sanatları programlarından birinden veya dengi programlardan mezun olmak. Ortaöğretim kurumlarının herhangi birinden mezun olanlar için ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı aşçılık sertifikası sahibi olmak veya 3308 sayılı Kanuna göre aşçılık dalında ustalık belgesine sahip olmak. Tüm öğrenim düzeyleri için en az 5 yıl mesleki deneyime sahip olmak.

BAŞVURU

İlana başvurular internet üzerinden ya da ALO 170 'ten alınıyor.  İnternet üzerinden başvuru adımları şu şekilde:

https://esube.iskur.gov.tr/

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada iş arayan kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra üstte Sağlık Bakanlığı işçi alımı butonu göreceksiniz.

Oraya tıklayarak ilanlara gidebilir ve başvuru numarasının üzerine tıklayarak ilanlara müracaat edebilirsiniz. 

Meslek bilgisi eşleştirilemedi hatasının çözümü için TIKLA

KURA NE ZAMAN? SAAT KAÇTA NEREDE?

Kura 8 Nisan 2020 'de yapılacak. Sabah saat 9.00 'da başlayacak Kura , Ankara 'da çekilecek.

Kura sonuçları açıklandığı anda kamubulteni.com 'da olacak. Bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN