2020 Sahur Duası - İşte Peygamberimizin Oruç İmsak Duası

2020 yılı Ramazan ayı geldi. Ramazanın gelmesi ile birlikte milyonlar ilk sahura kalktı. Peki sahurda hangi dualar edilir? Sahur duası nedir? Peygamberimiz sahura kalktığında hangi duayı ederdi? İşte sahur duası.

2020 Sahur Duası - İşte Peygamberimizin Oruç İmsak Duası

İşte sahur duası.

2020 yılı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte vatandaşlar ilk sahura kalktı. Sahura kalkan vatandaşlar, sahurda edilecek duanın hangisi olduğunu , Türkçe ve Arapçasını araştırmaya başladı. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda sahur duasına yer verdik.

İLK GÜN

2020 yılı Ramazan ayının ilk günü bugün. Ülke genelinde milyonlar , ilk orucu tutmak için bugün sahura kalktı. Sahura kalkan ve yemek yiyen vatandaşlar, sahur sornası edilecek duayı araştırmaya başladı. 

İşte sahurda okunması pmakbul dualar:

"Ey bu gecenin ve biraz sonra olacak sahurun Rabbi olan Allah’ımız.. Bizi iftarlara ulaştırırken günahlarımızdan arınmış olarak orucumuzu açmayı nasip eyle… Amin..."

“AIIahümme Ieke sumtü, ve bike âmentü, ve aIeyke tevekkeItü, ve aIâ rızkıke eftartü, ve savmeI’ğadi min şehri ramazane neveytü, fağfir Iî ma kaddemtü ve mâ ahhartü”

“Ey bu gecenin ve biraz sonra oIacak sahurun Rabbi oIan AIIah’ımız.. Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip eyIe… Amin…”

Peygamber Efendimiz (sav) sahurda şu duayı edermiş: Ey bu gecenin ve biraz sonra оIacak sahurun Rabbi oIan AIIаh’ımız.. Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip еyle Amin.

“Allahümme inni es’elüke bi rahmetikellti vesiat külle şey’in en tağfirali”

Nihat Hatipoğlu 'nun sahur duası:

“Allâhümme kir sumtü ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme ğadin neveytü” duâsı okunması mümkün. Bu allah’ım! Bu günde tuttuğum orucu gerçek oruç tutanların orucu benzer biçimde ve ibadetimi gerçek ibadet edenlerin ibadeti gibi kıl; bu günde beni gafillerin uykusundan uyandır; kabahatumu bu günde bağışla; ey âlemlerin ilâhı! Affet beni, ey kabahatları affeden Rabbim! Allah’ım! Bu günde emrini icra etmek için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel keyfinı bana tattır; kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bu günde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretlisi”