Süleyman Soylu'dan EGM'ye Polis ve Bekçi Alımı Açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'dan polis ve bekçi alımına dair son dakika açıklaması geldi. Bakan Soylu , canlı yayında yeni polis ve bekçi alımı olacak mı sorusuna cevap verdi.

Süleyman Soylu'dan EGM'ye Polis ve Bekçi Alımı Açıklaması

Süleyman Soylu'dan polis ve bekçi alımı açıklaması.

Star Tv 'de Nazlı Çelik 'in konuğu olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polis alımları hakkında dikkat çeken açıklamada bulundu. Bakan Soylu 'nun programa katılacağını haber alan binlerce kişi, Nazlı Çelik 'i mesaj yağmuruna tuttu ve polis alımları konusunda taleplerinin sorulmasını iletti. Çelik ise canlı yayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'ya şu soruyu yönlendirdi:

"Yeni polis ya da bekçi alımı söz konusu mu? İş yükü ve alanı da genişledi"

Bakan Soylu soruyu şu şekilde yanıtladı:

"Bu dönemde almak istesek de alamayız. Çünkü polisimizi eğitimle alıyoruz. Şu anda eğitim verme kabiliyetine sahip değiliz. Ama şunu ifade edeyim. Türkiye 'de bazı kamu sektörlerinde elbetteki izin var. Adalet mekanizması dahil olmak üzere. Ama polis teşkilatımız, jandarma teşkilatımız sahil güvenliğimiz, göç teşkilatımız, aynı zamanda AFAD ekipleri mesaisinin başında. Ve burada izin de söz konusu değil. 

Burada başta polis teşkilatımız olmak üzere tüm Türkiye 'deki kamu çalışanlarını minnet ve şükranla selamlıyorum. Allah onlardan razı olsun. Zor zamanların insanları olduklarını bir kez daha gösterdiler. Sadece asayiş ve huzurun temini açısından , terörle mücadele açısından, siber suçlarla mücadele açısından, özellikle zor dönemleri istismar edenlerle mücadele ediyorlar. 

Türk polisinin asaletini ve Türk polisinin karakterini en güzel şekilde bir tarih olarak yazıyorlar. Bu teşkilatın içerisinde şehit olanların yüzünü ak ediyorlar. Bir taraftan gazi arkadaşlarının yuzünü ak ediyorlar. "

Açıklama, videoda 32.20 'den sonra.

POLİS VE BEKÇİ ALIMI

Bakan Soylu 'nun açıklamasına bakacak olursak kısa vadede bir polis ve bekçi alımı beklenmiyor. Koronavirüs salgını geçtikten sonra polis ve bekçi alımlarının yapılması gündeme gelecek.

Polis ve bekçilerle bilgi alış verişi için  TIKLAYIN

Siz hangi alımı bekliyorsunuz? Polislik mi bekçilik mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

POLİS VE BEKÇİ ALIMI İLANI GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN