Polis Akademisi'nden EGM Polis ve Bekçi Alımı Açıklaması

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak bir son dakika açıklamasında bulundu. Çolak yaptığı açıklamada polis ve bekçi alımlarına değindi. İşte o açıklama.

Polis Akademisi'nden EGM Polis ve Bekçi Alımı Açıklaması

Son dakika : Polis ve bekçi alımı açıklaması geldi.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak bir son dakika açıklamasında bulundu. Çolak yaptığı açıklamada , alım süreci devam eden ve yeni yapılacak polis ile bekçilere değindi.

15 BİNDEN FAZLA KOMİSER YARDIMCISI

Polis Akademisi olarak son 5 yılda 15 binden fazla komiser yardımcısı yetiştirdiklerini , eğitimlerini verdikten sonra teşkilata kazandırdıklarını söyleyen Çolak, bu rakamın sahada görev yapanların 4 'te 3 'ü olduğunu söyledi.

91 BİN POLİS

Bunun yanı sıra 91 bin polis adayını yetiştirdiklerini ifade eden Çolak , bu sayıyı EGM teşkilatına kazandırdıklarını ifade etti.

10 BİN BEKÇİ

Son dönemde toplamda 10 bin bekçi yetiştirdiklerini söyleyen Çolak, 5 yılda emniyet teşkilatının yeniden ayağa kalktığını ifade etti. 

7 BİN 500 ALIM

25. dönem POMEM kapsasmında 500 özel harekat, 26. dönem POMEM kapsamında 7 bin polis memuru alımı için süreçlerin devam ettiğini ifade eden Çolak, son 5 yılda 1.5 milyon kişiyi mülakatlara aldıklarını söyledi.

Kadın- erkek adaylar bu adreste >> TIKLA KATIL

Üniversite mezunu 7 bin polis alımı için seçim aşamalarının sürdüğünü ifade eden Çolak, 2 bin komiser yardımcısı alımında da sürecin devam ettiğini söyledi. 

Öte yandan Yılmaz Çolak, 8 bin de bekçi alınacağını , bunların 2020 yılı sonuna kadar mezun edileceğini  söyledi. 

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN