Polis Akademisi 27. POMEM İlanı Başvuru Şartları-Yaş, KPSS ve Mezuniyet PA.edu

Polis akademisi Başkanlığı, on binlerce adayın beklediği POMEM polis alımı duyurusunu yayımladı. Yayımlanan duyuruda 8000 polis memuru alımı yapılacağına yer verildi. İşte 8 bin polis alımında yaş , KPSS ve mezuniyet şartı.

Polis Akademisi 27. POMEM İlanı Başvuru Şartları-Yaş, KPSS ve Mezuniyet PA.edu

,POMEM polis alımı şatları nedir? Lise mezunları başvurabilir mi?

Polis Akademisi Başkanlığı az önce bir duyuru yayımladı. Yayımlanan duyuruda 27. dönem POMEM 8 bin polis alımı yapılacağına yer verildi. 8 bin polis memuru alımı ilanının yayımlanmasının ardındna adayların en çok araştırdığı konular, POMEM başvuru şartları, lise mezunları başvurabilir mi? KPSS şartı kaç olacak? Yaş şartı kaç olacak? soruları oldu.

Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda POMEM polis alımına dair son bilgilere, şartlara ve detaylara yer verdik.

PA POLİS AKADEMİSİ DUYURUSU

Akademi resmi sayfasından yayımlanan resmi POMEM ilanı şu şekilde:

"Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 6.400 lisans, 1.600 önlisans olmak üzere toplam 8.000 öğrenci alımı yapılacak.

Polis Akademisi Başkanlığına bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine önlisans, lisans veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlardan 6.400 lisans (5.440 erkek ve 960 kadın), 1.600 önlisans (1.360 erkek ve 240 kadın) olmak üzere toplam 8.000 öğrenci alımı yapılacaktır.

Alıma ilişkin esaslar ve sınav takvimi önümüzdeki günlerde Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinden (www.pa.edu.tr) açıklanacaktır."

LİSE MEZUNLARI BAŞVURABİLİR Mİ?

POMEM polis alımı lisans ve ön lisans mezunları arasından yapılır. Lise mezunları POMEM alımına başvuru yapamaz.

KPSS ŞARTI NEDİR?

POMEM polis alımında KPSS şartı ise Lisans için 60, ön lisans mezunları için 65'tir.

YAŞ ŞARTI

POMEM alımına yaş şartı ise şu şekilde:

"18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle erkek ve kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak,"

Kadın erkek polisler ve polis adayları ile bilgi alış verişinde bulunmak için TIKLAYIN

İLAN TARİHİ

POMEM duyurusu geldi. İlanı ise önümüzdeki haftalarda Polis Akademisi tarafından duyurulacak ve ilan tarihi adaylarla paylaşılacak. İlan tarihi belli olduğunda haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN