Ön Lisans KPSS'den 80, 81, 82, 83, 84 Alanlar Nerelere Başvuru Yapabilir? İşte o Yerler

KPSS ön lisans sınav sonuç gününün gelmesi ile birlikte on binlerce aday, sınavdan aldıkları puanla hangi ilanlara başvuru yapabileceğini araştırmaya başladı. En çok merak edilen ise KPSS 'den 80, 81, 82, 83 ve 84 alan adayların başvuru yapabileceği yerler oldu. İşte detaylar ve başvuru yapılabilecek yerler.

Ön Lisans KPSS'den 80, 81, 82, 83, 84 Alanlar Nerelere Başvuru Yapabilir? İşte o Yerler

80-84 arası KPSS puanı alan adaylar nerelere başvuru yapabilir?

KPSS ön lisans oturumunun sonuç gününün gelmesi ile birlikte yüz binlerce aday, alacakları KPSS puanı ile nerelere başvuru yapabileceğini araştırmaya başladı. Peki adaylar KPSS puanları ile nerelere başvuru yapabilir? KPSS puan şartı ile 80 üstü alan adaylar nelere başvuru yapabilir? Kamu İlanlarını yayımlanıyor. Takip etmek için TIKLAYIN

80-84 ÖN LİSANS KPSS İLE BAŞVURU YAPILABİLECEK YERLER

Ön lisans KPSS oturumundan 80 ile 84 puan arasında alan adayların başvuru yapabileceği ilanlar, düşük puanlılara göre daha fazladır ve bu adaylar , sıralamaya daha rahat girmektedir.  KPSS ön lisans oturumundan 80 , 81, 82, 83, 84 alan daylar üniversitelerin ve üniversite hastanelerinin KPSS sınırı olmadan ve en az 50-55-60-70 KPSS puan sınırı ile yapılan personel ve işçi alımlarına başvuru yapabiliyor. 

BELEDİYE MEMUR ALIMLARI

Bunun yanı sıra adaylar, 50-55-60-65-70 KPSS puan şartı ile memur alımı yapan belediyelerin ilanlarına da  müracaat edebiliyor. Belediyeler, kendi bünyesine zabıta memuru, düz memur, şoför, VHKİ, bilgisayar işletmeni, itfaiye eri alımlarını sene boyunca yapar ve ikamet şartı aranmaz. Bu ilanlara da özel şartları taşımaları durumunda adaylar başvuru yapabilir. Belediye ilanlarında KPSS puan sınırını belediyeler kendi belirler. Yani isterse 50 yapıyor isterse 80 puan şartı istiyor.Ancak genel olarak 70-75 KPSS puan sınırı ile alım olmaktadır. En fzla 80 KPSS ile alım olur.

Diyanet İşleri 50 KPSS ile memur alımı yapmaktadır. 

Diğer yandan adaylar İçişleri Bakanlığı'nın Nüfurs Müdürlüğüne yapacağı 60 KPSS şartı ile memur alımına da başvurabilir. 112 acil servis istasyonlarına da adaylar başvuru yapabilir.

POLİS VE ASKER ALIMLARI

KPSS'den 80-84 arası alan adaylar polis ve asker alımlarına başvuru yapabilir. Astsubay alımında 60-65 puan şartı istenirken POMEM alımında 65 KPSS şartı aranmaktadır. TSK astsubay alımının gelecek ay, jandarma alımının ise 2021 ilk aylarında yapılması bekleniyor. POMEM polis alımında ise henüz bir tarih yok. Ama alımın 2021 başlarında yapılması bekleniyor. 

Öte yandan adaylar MSB ve Jandarma'nın sivil memur alımlarına da başvuru yapabilir.  Bu ilanlarda KPSS puan şartı ya yoktur ya da 50-60 olmaktadır. 

İKM - KATİP - MÜBAŞİR ALIMLARI

Adalet Bakanlığı memur alımları KPSS 70 puan şartı ile yapılmaktadır. Adaylar gardiyan, katip ve mübaşir ile diğer kadrolarına da müracaat edebilir.

Siz  hangi bölümden mezunsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından atama beklediğiniz bölümü yazabilirsiniz

Asker, polis memur KPSS ile memur alımı ilanları geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN