Lise Mezunu Polis ve Jandarma Alımı Başvuru Duyurusu (PMYO, JSGF, JAMYO Başvurusu)

Lise mezunları arasından jandarma ve polis alımı için önemli bir son dakika açıklaması geldi. ÖSYM'den yapılan açıklamada başvuru duyurusuna yer verildi.

Lise Mezunu Polis ve Jandarma Alımı Başvuru Duyurusu (PMYO, JSGF, JAMYO Başvurusu)

Lise mezunu polis ve jandarma alımında yeni şans.

Polis olmak isteyen lise mezunları için bir açıklama yapıldı. ÖSYM'den yapılan açıklamada PMYO ve JAMYO ile JSGF'ye başvuru yapmak isteyen, ancak YKS'ye başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru ekranının açılacağına yer verildi. Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLAYIN

LİSE MEZUNU POLİS ALIMI

PMYO polis alımına başvuru yapmak isteyen adayların YKS'de TYT oturumuna başvuru yapması ve bu sınava girmesi gerekmektedir. Lise mezunlarının başvuru yapabildiği PMYO'da yaş şartı şu şekilde:"18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, sınavın yapıldığı yılın ekim ayının ilk günü itibarıyla18 yaşını tamamlamış ve sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibarıyla 26 yaşından gün almamış olmak" 

PMYO için TYT'ye girilmesi gerekmektedir. 

LİSE MEZUNU JANDARMA ALIMI

Lise mezunları arasından JSGF ve JAMYO'ya subay astsubay öğrenci alımı yapılacak. Alınacak adaylar, astsubaylık için 2 yıl eğitim görecek, subaylık için ise 4 yıl eğitim görecekler. Eğitimin sonunda adaylar jandarma bünyesinde subay astsubay olarak göreve başlayacak.

JSGF ve JAMYO alımı için yaş şartı şu şekilde: "Düzeltilmemiş nüfus kaydına göre, başvuru yapılan yılın 1 Ocak tarihi itibarıyla yirmi bir (21) yaşını bitirmemiş olmak,"

JAMYO astsubaylık için adayların sadece TYT'ye,

JSGF subay alımına başvuru yapmak için ise adayların AYT'ye girmesi gerekmektedir. 

YENİ BAŞVURU ŞANSI

PMYO ve JSGF ile JAMYO alımına başvuru yapacak adayların YKS'ye başvuru yapması gerekmektedir. YKS'ye geçen ay zamanında başvuru yapamayanlar için başvurular yeniden başlıyor. 

17-18 Mart 2021 tarihlerinde YKS geç başvuruları alınacak. Geç başvurular ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınacak. Geç başvuru ücreti ise sadece ÖSYM'nin ödeme sistemi üzerinden yapılacak. Geç bşavuru ücretleri ise şu şekilde:

Sadece TYT: 135 TL

TYT ve AYT: 270 TL

TYT, AYT ve YDT: 405 TL.

BAŞVURU BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN