Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Subay Alımı Başvuruları 29 Nisan'da Sona Erecek

İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları subay alımı yapacak.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı Subay Alımı Başvuruları 29 Nisan'da Sona Erecek

İçişleri Bakanlığı Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na subay alımı yapılacağına dair duyuru Resmi Gazete ve çeşitli basın yayın kuruluşları aracılığıyla kamuoyu ile paylaşılmıştı. Resmi duyuruda başvuruların 29 Nisan 2019 tarihine kadar süreceği, başvuru şartları ve diğer detaylara www.jandarma.gov.tr, www.sg.gov.tr, www.jsga.edu.tr adreslerinden erişilebileceği belirtildi.

İlkokul, lise, önlisans ve lisans düzeyinden yeni personel alımlarını takip etmek için TIKLA ve KATIL.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

b. Başvuru Kılavuzlarında belirtilen öğrenim programlardan mezun olmak, bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak veya kayıt tarihi olarak belirlenen 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olmak.

c. Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için kılavuzda belirtilen Lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 26 Ağustos 2019 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre müracaat yapılan yılın Ocak ayının biri itibariyle yirmi yedi (27) yaşını bitirmemiş (01 Ocak 1992 ve sonrası doğumlular), lisansüstü öğrenimi tamamlamış olanlar için düzeltilmemiş nüfus kaydına göre otuz iki (32) yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlular),

ç. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak,

d. www.jandarma.gov.tr, www.sg.gov.tr, www.jsga.edu.tr ve www.dpb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan “2019 Yılı J.Gn.K.lığı Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Başvuru Kılavuzu” ve “2019 Yılı S.G.K.lığı Muvazzaf/Sözleşmeli Subay Başvuru Kılavuzu”nda belirtilmiş olan başvuru şartlarını taşımak.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Ön başvurular https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresinden yapılacak. Başvurusu kabul edilen ve seçme sürecine katılmaya hak kazanan adayların listesi daha sonra yine aynı adresten ilan edilecek.