İçişleri Bakanlığı'na KPSS'li ve KPSS Şartsız 50 Bin Yeni Personel (Astsubay, Polis Alımı, Bekçi Alımı)

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 15 bin polis alımı, 8 bin bekçi alımı yine İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı'na 3375 astsubay, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na astsubay alımı duyuruları art arda geldi. Bakanlık 50 binin üzerinde yeni personel alımı yapacak.

İçişleri Bakanlığı'na KPSS'li ve KPSS Şartsız 50 Bin Yeni Personel (Astsubay, Polis Alımı, Bekçi Alımı)

İçişleri Bakanlığı'na KPSS'li ve KPSS Şartsız 50 BinYeni Personel (Astsubay, Polis Alımı, Bekçi Alımı)

İçişleri Bakanlığı 2019 yılında en dikkat çekici personel alımı duyurularını yayımlayan Bakanlık oldu. Art arda gelen ilanlar adayların yüzünü güldürdü. 

TIKLA VE TAKİP ET! İLKOKUL, ORTAOKUL, ÖNLİSANS, LİSANS MEZUNLARI İÇİN İŞ FIRSATI HABERLERİNİ KAÇIRMA!

İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan jandarma personel alımı açıklamasından kısa süre sonra Jandarma'nın resmi internet sayfasından astsubay alımı ile ilgili duyuru gelmiş, bu ilan için başvuru toplama süreci biter bitmez de uzman jandarma ilanı gelmişti. 3375 Jandarma Astsubay ile 300 Sahil Güvenlik Komutanlığı'na astsubay alımı gerçekleştiren Jandarma'ya 20 bin de uzman jandarma alımı yapılacak. Uzman jandarma alımları için başvurular Jandarma Genel Komutanlığı'nın resmi internet sayfası üzerinden gerçekleşecek. Başvuru şartları ve diğer detaylar da ilgili internet sitesinden öğrenilebilecek. Jandarma 'nın bu alımların yanı sıra sivil memur alımları da yapması bekleniyor. İçişleri Bakanlığına 2019 yılı içerisinde yeni polis alımları da yapılacak. Bu alımlarla ilgili henüz resmi duyurular gelmemiş olsa da , 10 bin olarak belirlenen ve mülakat sonuçları geçtiğimiz gün açıklanan POMEM de sayı 15 bine yükseltildi. 

Emniyet teşkilatının güçlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında kısa süre önce yürürlüğe konulan ve yine aynı süre içerisinde gece yaşanan hırsızlık olaylarında ciddi azalmaların görülmesine vesile olan bekçilik uygulaması da köylere kadar genişletiliyor. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı vasıtasıyla 2. dönem çarşı ve mahalle bekçisi alımları gerçekleştirilecek. Bu alımlar için ayrılan kontenjan 8 bin 187 olurken, ilanın hangi gün yayımlanacağı henüz netleşmiş değil. Bekçi alımıyla ilgili pa.edu.tr adresinden yapılan resmi bilgilendirmede, '772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu ile Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı Yönetmeliği kapsamında; Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi olarak 81 İl Valiliğinde istihdam edilmek üzere en az lise ve dengi okul mezunu toplam 8.187 erkek Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı yapılacaktır. Alıma ilişkin esaslar, il kontenjanları ve başvuru şartları önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.' ifadelerine yer verildi. İçişleri Bakanlığı böylece 2019 yılı içerisinde 50 bin yeni personeli bünyesine katmış olacak. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA