EGM Memur Alımı (Psikolog)  Başvurularında Sona Gelindi

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 2019 3. Dönem Kadrolu Personel alımı için 6 Ocak 2020 tarihi itibariyle başlayan başvuru işlemlerinde sona gelindi.

EGM Memur Alımı (Psikolog)  Başvurularında Sona Gelindi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün psikolog alımı yapacağına dair duyuru geçtiğimiz haftalarda EGM'nin resmi internet sayfası, Resmi Gazete ,  DPB ve BİK tarafından yayımlanmış, ilgili duyuruda 60 kişilik psikolog alımına başvuru işlemlerinin 6-10 Ocak 2020 tarihleri arasında gerçekleşeceğine yer verilmişti. Resmi duyuruda adayların Lisans psikoloji mezuniyetinin yanı sıra KPSS'den en az 70 pun, 657 sayılı DMK'nın 48. maddesindeki genel şartları da yerine getirmesi gerektiği belirtilmişti. Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 60 psikolog alımı için başvurular Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdülüklerine şahsen gerçekleştirilecek.

YENİ PERSONEL ALIMLARI, ÖZEL SEKTÖR İŞ HABERLERİ VE DAHA FALASI İÇİN TIKLA.

Başvuru sırasında adaylardan mezuniyet belgesi, son 6 ay içerisinde çekilmiş 2 adet vesikalık, KPSS sonuç belgesi talep edilecek. Adaylar KPSS puanlarına göre değerlendirilerek sınava girmeye hak kazanacaklar. Bununla ilgili resmi personel alımı duyurusunda , "2018 yılında KPSS (P3) puanına göre yapılacak olan sıralamada en yüksek puandan başlamak üzere alınacak personel sayısının 5 (beş) katı kadar aday sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır. Son sıradaki aday ile aynı puana sahip olan adayların tamamı sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır. Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri ve sınav tarihleri www.egm.gov.tr internet adresinde ilan edilecek olup, adaylar T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini sisteme girerek başvuru sonucuna ulaşabilecektir. Başvuruda bulunan adaylardan, belirtilen şartları taşıyanlar, sözlü ve/veya uygulamalı sınava çağrılacaktır." ifadeleri yer aldı.

Resmi duyuru, başvuru sürecine dair merak edilenler ve daha fazlası için TIKLAYIN.pdf