Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Polis ve Jandarma Alımı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Trafik Güvenliği Eylem Planı programına katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında polis ve jandarma alımlarına değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Polis ve Jandarma Alımı Açıklaması

Erdoğan'dan polis ve jandarma alımı açıklaması.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Trafik Güvenliği Eylem Planı programına katıldı. Bu programa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir işi plan proje aşamasında bırakmıyor gereken her şeyi yaptıklarını söyledi. Birincisi güvenli sistem, yani insanların hata yapmasını engelleyen sistem geliştirilecek. İkinci yaklaşım vizyon 0 yaklaşımı. Yani trafikteki can kayıpları, kazalar ve yaralanmalarda gerçek anlamda sıfırı hedefleyerek ilgili kurumları buna odaklamak istiyoruz diyen Erdoğan, bu iki sistemi odağa aldıklarını söyledi. 

EGM ve jandarma'ya trafik personel alımlarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

"EGM ve jandarma 'ya son dönemlerde 8 ibn personel alımı yaptık. 28 bin 700 personel çalışıyor. Trafikte çok çeşitli araçların olduğu 8 bin 400 taşıt kazandırdık. Aldığımız her tedbirin kendisine göre sonuçları oldu. Otoyol ağında kazada yüzde 25, can kayıpları yüzde 33 azaldı. Drone ve helikopter denetiminde son 2 yılda 215 bin kural ihlali tespit edildi. 790 maket ekip aracı sayesinde 3 km çapındaki alanlarda kazalar yüzde 18 düştü. 2010 yılında 100 bin başına 13,4 can kaybı varken geçen sene yüzde 56 azaldı. Böylece yüzde 50 azalış ile hedefi tutturan iki ülkeden biri olduk. Bayramlarda çok ciddi kampanyalar, trafik eğitim tırlarımız ülkemizi karış ıkarış dolaştı. Trafik eğitim parkları ile çocuklarımızı bilinçlendirdik. Hava ve demiryolu ile karayolundaki yükü azalttık. Araçların yaş ortalamasını ve teknik kabiliyeti arttı.

Bizim içimizin soğuması, kalbimizin mutmain olması için görmemiz gereken rakam sıfır kaza, sıfır can kaybı sıfır acıdır."

Hedef 0'a ulaşılması için gerekli önlemlerin alınmaya devam edileceği, EGM ve Jandarma'ya alımların süreceği öğrenildi.

Kadın erkek polisler, jandarmalar, askerler ve ilanları bekleyenlerle bilgi alış verişi için TIKLAYIN

PMYO POLİS ALIMI YAPILACAK

PMYO polis alımı ile polis memuru alımı yapılacak. Bu alımlarla EGM'ye atanan adaylar, ihtiyaca göre trafik birimlerine alınmaktadır. PMYO alımı detayları için TIKLAYIN

POMEM ALIMI YAPILACAK

POMEM polis alımları ile de alınan polisler trafik birimlerine alınmaktadır. 

JANDARMA ALIMI

Jandarma'ya yapılan uzman erbaş, astsubay ve subay alımında mülakatları geçip kazanan adaylar, daha sonra asayiş branşında trafiğe verilmektedir. 5 bin uzman erbaş alımı yapıldı ve sırada subay ve astsubay alımı var.  İlanın bu ay yayımlanması bekleniyor.

İlanlar geldiğinde haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN