10 Bin Güvenlik Korucusu Alımı! Başvuru Şartları Neler?

2022 senesi bitmeden adaylar, 10 bin yeni güvenlik korucusu alımı için heyecanla beklemeye devam ediyor. Güncel güvenlik korucusu alımları müracaat koşulları ile gerekli bütün ayrıntıları Bu haberimizde sizin için hazırladık.

10 Bin Güvenlik Korucusu Alımı! Başvuru Şartları Neler?

Nisan ayında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada 5 bin güvenlik kurucusunun uzman çavuşluğa geçişinin peyderpey 1 yıl içerisinde yapılacağı açıklanmıştı. Bu süreç içerisinde adaylar, yüksek bir kontenjan açısından yeni güvenlik korucusu alımı için adeta gün sayıyor. Adayların istekleri ile kurucu olmak açısından bütün koşulları bu haberimizde hazırladık.


2022 Yılı Güvenlik Korucusu Alımı Şartlarının Tamamı
Müracaat açısından adayların Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşı olmalarıyla beraber askerlik vazifelerini yapmış olmaları ve 40 yaşından büyük olmamaları gerekir. Daha öncesinde ilan edilen duyurularda yeterli başvuru bulunmaması halinde 50 yaş koşulu da uygulamıştı.

Güvenlik Korucusu Alımları Mezuniyet Yaşı İle Özel Şartlar Neler?

  • Güvenlik korucusu olmak için en az ilkokul mezunu olmak gerekir, kamu haklarından mahrum bulunmamak ile beraber 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu cezai hükümlerine haiz olmak gerekir,
  • 3713 sayılı terörle mücadele kanunu kapsamında sayılan terör suçlarına katılmamış ve aynı şekilde bu hususta hüküm giymemiş olmak ile beraber kan davasına karışmamış ya da bu konuda hüküm giymemiş olmak gerekir,
  • Güvenlik korucusu görevini sürekli yapmasına mani olabilecek herhangi bir sağlık probleminin bulunmaması gerekir ve aynı zamanda siyasi parti üyesinin olunmaması aranan şartlar arasında yer alıyor.

2022 Yılı 10 Bin Yeni Güvenlik Korucusu Alımı
Adaylar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yapmış olduğu açıklamadan sonra heyecanlanmış ve uzman çavuşluğu geçiş aşamasında da yeni güvenlik personeli alımı ilanlarını sabırsızlıkla beklemeye geçmişti. Bu kapsamda adayların beklentisi en az 10.000 yeni kurucu alımı yönünde.


Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı için 85 bin, Milli Eğitim Bakanlığı için geçici de olsa 60 bin personel alımı duyurusu yapılmıştı. İçişleri Bakanlığı için 10 bin güvenlik korucusu sayısı adaylar arasında az gibi görünüyor.


2022 yılı içerisinde güvenlik korucusu olmak isteyen vatandaşların, yukarıda belirtilen kriterleri yerine getirmeleriyle beraber İçişleri Bakanlığı sitesi başta olmak üzere çeşitli mecralardan güvenlik korucusu alımı ile alakalı haberleri takip etmeleri gerekir.