Profesör Tarih Verip Uyardı: Hava Durumunda Sıradışı Olaylar Yaşayacağız

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen bir son dakika açıklamasında bulundu ve ülke genelinde hava durumunun değişeceğini, önümüzdeki günlerde sıra dışı olayların yaşanbileceğini söyledi.

Profesör Tarih Verip Uyardı: Hava Durumunda Sıradışı Olaylar Yaşayacağız

Sıradışı hava olayları görülebilir.

Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırı sözü bu sene tam anlamıyla yaşandı. İlk günlerinde ülkede güneşli hava hakimdi ancak son günlerde ülke genelinde şiddetli yağışlar görülüyor. Bugün ayımlanan yeni uyarıda da ülke genelinde şiddetli yağışların görüleceği, İstanbul'da yeniden kar yağışı görüleceğine yer verildi.

Uyarıların ardından CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklaması yaptı. Twitter üzerinde bulunan hesabından yaptığı paylaşımda Şen, ülke genelinde görülecek aşırı yağışlara dikkat çekerek gün verdi ve farklı meteorolojik olayların görülebileceğini söyledi. Prof. Dr. Orhan Şen yaptığı açıklamada,  "Önümüzdeki pazartesi Salı günlerine dikkat edelim. Aşırı yağışlar su baskınlarına ve taşkınlara neden olabilir. Önümüzdeki dört gün sıradışı meteorolojik olaylar yaşayacağız" ifadelerini kullandı. Çevre ve Şehircilik Bakan Yrd. Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar ise "Bu günlerde garip hava olayları yaşanabilir..." dedi.

ÜLKE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Ülke genelinde hava durumu şu şekilde: