Bu 18 Şehirde Yaşayanlar Dikkat: Kuvvetli Yağmur Başlıyor (Ankara, Adana, Mersin, Kayseri Hava Durumu)

Meteoroloji genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Çorum, Amasya, Tokat, Samsun, Ordu Giresun, Ankara’nın doğusu, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Niğde, Nevşehir, Kayseri, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ,Mersin’in kuzeydoğu kesimleri ve Adana’nın kuzeyi ile Kastamonu ve Sinop’un iç kesimlerinde şiddetli yağış beklendiğine , bu bölgelerde yaşayan vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olması gerektiğine yer verildi. İşte ülke geneli hava durumu.

Bu 18 Şehirde Yaşayanlar Dikkat: Kuvvetli Yağmur Başlıyor (Ankara, Adana, Mersin, Kayseri Hava Durumu)

Meteoroloji 'den son dakika açıklaması geldi: Bu illerde yaşayanlar dikkat.

Meteoroloji Genel Müdürlüü tarafından bir son dakika açıklaması geldi ve birçok şehirde yaşayan vatandaşlara önemli uyarılar yapıldı. Yapılan açıklamada bugün öğleden sonra birçok şehirde kuvvetli yağışların görüleceği bildirilirken vatandaşların sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olması gerektiği ifade edildi. 

Yayımlanan son hava tahmin raporunda kuzey ve batısının parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege(Muğla ve Aydın'ın kıyı kesimleri hariç), Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Adana ve Mersin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği  bildirilirken yağışların; İç Anadolu’nun doğusu, Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Ankara, Çankırı, Samsun çevreleri ve Kastamonu ile Sinop' ta kuvvetli olacağına yer verildi. 

Hava sıcaklıkları ise mevsim normallerinde seyredecek. 

BU BÖLGELERDE YAŞAYANLARA KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

MGM tarafından yapılan değerlendirmede yağışların; İç Anadolu’nun doğusu ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ile Ankara, Çankırı, Samsun çevreleri ve Kastamonu ile Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiğine yer verildi. 

BUGÜN HAVA NASIL?

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada hava durumuna şu şekilde yer verildi:

13 haziran saat 12.00 ile 18.00 arası hava durumu

13 haziran saat 18.00 ile 00.00 arası hava durumu

14 haziran 00.00 ile 06.00 arası hava durumu

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Ülke genelinde önümüzdeki 5 günün hava durumu ise şu şekilde: