CHP'li Tanal Sundu: Öğrencilerin ÖSYM Sınav Ücretlerini Devlet Karşılasın

Son dakika haberi: CHP Milletvekili Mahmut Tanal, TBMM'ye sunduğu teklifte ÖSYM'nin sınav ücretlerinin devlet tarafından karşılanmasını istedi.

CHP'li Tanal Sundu: Öğrencilerin ÖSYM Sınav Ücretlerini Devlet Karşılasın

CHP sundu: ÖSYM sınavlardan para almasın.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mahmut Tanal bir kanun teklifi hazırladı. Tanal hazırladığı 6114 Sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde, ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavlarda öğrencilerden para alınmamasını talep etti ve bu ücretlerin devlet tarafından karşılanması gerektiğini söyledi.

İstanbul Milletvekili Tanal, söz konusu kanun teklifinin özetinde "Teklif ile, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınav, ölçme, değerlendirme ve yerleştirme hizmetleri için alınacak ücretlerin devlet tarafından karşılanması amaçlanmaktadır." dedi.

İşte kanun teklifinin tam metni:

ŞİMDİ NE OLACAK?

Söz konusu Plan ve Bütçe Komisyonu ile Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu 'na gelen kanun teklifi önümüzdeki günlerde görüşülecek. Komisyonda yapılacak oylama sonucu teklifin gündeme alınması kabul edilirse üzerinde görüşmeler yapılacak ve Genel Kurul'a sevk edilecek.