Hadi 6 Mayıs İpucu Sorusu ve Joker Kodu: Cern'deki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın Uzunluğu Nedir?

Hadi 6 Mayıs 2019 günü saat 20,30 'da yapılacak. Ramazan ayında 21.00 'da yapılacağı belirtilen yarışma yeniden 20.30 a alındı. Yarışmanın ipucu sorusu da yayınlandı. Yayımlanan ipucu sorusunda Cern'de bulunan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın uzunluğu soruldu. İşte cevap ve günün joker kodu.

Hadi 6 Mayıs İpucu Sorusu ve Joker Kodu: Cern'deki Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın Uzunluğu Nedir?

Hadi 6 Mayıs 2019 ipucu sorusu ve joker kodu.

Akıllı telefon bilgi yarışması uygulaması Hadi , bu akşam saat 20.30 'da yapılacak. Her gün yapılan ve tüm soruları doğru şekilde bilen yarışmacılara binlerce TL para dağıtan Hadi uygulaması , bu akşam saat 20.30 'da yapılacak.

Yarışma öncesi geri sayım devam ederken Hadiciler , ipucu sorusunu ve günün joker kodunu araştırmaya başladı. 

İPUCU SORUSU YAYIMLANDI

Hadi ipucu sorusu yayımlandı. Hadi İnstagram kanalı üzerinden yayımlanan ipucu sorusunda şu ifadelere yer verildi:

Büyük Hadron Çarpıştırıcısı dünyanın en güçlü parçacık çarpıştırıcısı, şimdiye kadar inşa edilmiş en karmaşık deneysel tesis ve dünyadaki en büyük tek makinedir sevgili hadiciler. Peki siz Cern'de bulunan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nın uzunluğunun yaklaşık kaç kilometre olduğunu biliyor musunuz?

Cevap 26,7 km. (27 KM)

Testi en basit bir şekilde açıklarsak parçacıkları birbiriyle çarpıştırip çıkan enerjiyle atomlar hakkında bilgi sahibi olmayı amaçlamislardi. Hatta ışık hızına yakın bir hiza çıkan parçacığın zamanda yolculuk edebileceği bir teori de ortaya atıldı. Eğer bir gün zamanda yolculuk için bir makine yapılırsa bu makinenin temekleri burda atıldı diyebiliriz.

JOKER KODU

Hadi günün joker kodu yayınlandı. Yayınlanan joker kodu şu şekilde;

DEVİNDİRİMGÜNLERİ

Hadi 'de haftanın soruları ise şu şekilde;

Diğer Hadicilerle joker kodu paylaşımı için TIKLAYIN