Züleyha Gülüm: Sanki Erkekler Mağdurmuş Gibi Algı Yapılıyor

TBMM'de konuşan İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, nafaka uygulamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Süresiz nafaka uygulaması diye bir şey var mı, sadece erkekler mi nafaka öder? detaylar ve daha fazlası Kamu Bülteni'nde.

Züleyha Gülüm: Sanki Erkekler Mağdurmuş Gibi Algı Yapılıyor

Bir süredir çeşitli haberlerle gündeme gelen ve bir çok mağduru olduğu öne sürülennafaka uygulamasıyla ilgili HDP'li milletvekili 'süresiz nafaka diye bir şey yok, sadece erkekler mağdur oluyor algısı yapılıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

TBMM'de nafaka uygulamasıyla ilgili konuşan  HDP'li Züleyha Gülüm, "Sanki erkekler gerçekten nafaka ödüyormuş gibi, kadınların mücadele ile elde ettiği haklar elinden alıyor. Yasada yoksulluğa düşen tarafa nafaka var. Çoğu zaman kadınlar yoksulluğa düştüğü, erkekler düşmediği için kadınlar nafaka alıyor. Bir düşünün kaç kadın nafaka alabiliyor" dedi.  Kadınların nafaka kararını alabilmeleri için yıllarca mahkemelerle uğraşmak durumunda kaldığını, erkeklerin buna rağmen ödemeyebildiklerini mal varlıklarını kaçırdıklarını söyledi.

Nafaka Mağdurları Var!

Nafaka uygulamasıyla ilgili geçtiğimiz günlerde gündeme gelen bir haberde, Halil B. isimli bir vatandaş eski eşinin sırf nafaka alabilmek için kendisini bekar gösterdiğini, sigortasız çalıştığını hali hazırda bir adamla imam nikahlı olarak hayatını sürdürdüğünü belirtmiş, sosyal medyadan eski eşiyle konuşmalarını paylaşmıştı.