Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Düzenleme

SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, zorunlu trafik sigortası tarifesinde 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kapsamlı bir güncellemeye gidildiğini aktardı. Eroğlu yapmış olduğu açıklamada; “Üzerinde çalıştığımız yeni düzenlemeleri en kısa süre içerisinde kamuoyu ile paylaşacağız. “ Dedi.

Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Düzenleme

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından Türkiye'de faaliyet göstermekte olan uluslararası sigorta firmalarının üst düzey yöneticileri ile bir toplantı organize ederek, yapısal dönüşüm adımları anlatıldı.


SEDDK’den yapılan açıklamaya baktığımızda finansal mimaride gittikçe artış gösteren rolü açısından, sektör gelişimini ve büyümesini hedefleyen SEDDK, ülkemizde hizmet veren çok uluslu sigorta şirketlerinin yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştirdi.


Aksigorta, Axa Sigorta, Allianz, Generali Sigorta, Grupama, HDI sigorta, Orient sigorta, Ray Sigorta, sonpo Sigorta, Zürich sigortanın uluslararası temsilcileri ile Türkiye yöneticilerinin katılım sağladıkları çevrimiçi toplantıda meydana gelen problemlere karşı çözüm odaklı yaklaşım vurgusu yapıldı. 


Trafik Sigortasında Yeni Çalışma Yakında Kamuoyu İle Paylaşılacak 

Başkan Mehmet Akif Eroğlu, zorunlu trafik sigortası tarifesinde 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olmak üzere kapsamlı bir güncelleme çalışmasına gidildiğini anımsatarak;

“Yapılan tarife değişikliği sonrası poliçe üretimini yakından takip ediyoruz. Trafik poliçe primlerinin vatandaşlarımız için sürdürülebilir bir hale gelmesi adına kişi bazlı poliçe tahkim sisteminde iyileştirme, doğrudan tazmin gibi yapısal reformlarla sürdürülebilir kılmak istiyoruz. Bu kapsamda üzerinde çalıştığımız yeni düzenlemeleri en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacağız.”

Dedi.