‘Zor İnsanlarla Baş Etme Sertifikası’ Personel Alımında Ne Alaka Dedirtecek Sertifika İsteği

Milyonlarca insan bir işe yerleşebilme umuduyla KPSS sınavlarına girip memur olma hayali ile beklerken bazı alımlar gençlerimizin adeta hevesini kırıyor.

‘Zor İnsanlarla Baş Etme Sertifikası’ Personel Alımında Ne Alaka Dedirtecek Sertifika İsteği

Personel alımında yaşanan trajikomik olaylara nerdeyse her gün bir yenisi daha ekleniyor. Daha ne kadar ileri gidilebilir diye düşünülürken her gün ortaya bir başka şart çıkıyor. Kamuda artan 4-b sözleşmeli personel alımı her ne kadar KPSS puanı ve mülakatsız olarak hakkaniyetli bir şekilde alımların artmasına neden olurken bazı kurumların kendince sertifika belirlemesi adayları çileden çıkarıyor.

Özellikle bazı üniversitelerde keyfi alımların artması, her gün  daha kötü örneklerin karşımıza çıkmasına neden oluyor. Adeta adayı işe hazırlayıp daha sonra personel alım ilanı yayımlayan kurumların sayısı günden güne artıyor.

Üniversitelerin bazıları alacakları kişileri önce belirleyip, sonra onlara bazı sertifikaları temin etmelerini söyledikten sonra personel alım ilanı yayımlıyor.

15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in isminin verildiği Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bugün yayımlanan personel alımında çok kötü bir örnekle karşımıza çıktı. Bu kadarda olmaz dedirten sertifika şartı adeta adaya yönelik şartların konulması gibi yorumlanıyor.

Bugün yayımlanan 49 kişilik personel alımının tamamında farklı sertifikalar aranıyor. Üniversite alım ilanı yayımlarken şöyle bir notta düşüyor. "Resmi Gazete yayımlanma tarihinden önce alınmış sertifika’’ şartı bulunuyor. Bu durumda başvurmak isteyen adayların bu saatten sonra bu belgeye sahip olmalarının bir anlamı olmayacağını gösteriyor.

‘’Zor İnsanlarla Baş Etme Sertifikası’’

Üniversitenin yayımladığı iş ilanındaki sertifikaların birçoğunun istenilen alanlarla ilgisiz olduğu görülüyor. Bunlardan biride temizlik personeli kadrosu için istenen ‘Zor insanlarla baş etme sertifikası’ oldu. Kendi kendinize ne alaka diyeceğiniz bu sertifikayı üniversite iş başvuru şartları arasında istiyor. Hem de bu belgenin iş ilanı yayımlanmadan önce alınmış olması gerekiyor.

PERSONEL ALIM İLANINDA ARANAN ŞARTLAR

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /