Zlenski’den Kritik Mesaj Kırım ve Donbas’ı Tanıyacak Mı

Rusya-Ukrayna arasında savaşın 13’üncü gününde önemli bir gelişme yaşandı. Zelnski, Kırım, Donbas ve Luhansk bölgelerinin tanınmasını tartışabiliriz dedi.

Zlenski’den Kritik Mesaj Kırım ve Donbas’ı Tanıyacak Mı

Ukrayna'nın Cumhurbaşkanı Zelenski, savaşın sebpleri arasında gösterilen ve Rusya'nın tanıdığı Donbas ve Kırım'la ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. Zelenski, ABC kanalına verdiği demeçte Kırım, Donbas ve Luhansk'ın tanınmasına ilişkin soruyu, "Bunu tartışabiliriz" sözleriyle yanıtladı.

ABC'den David Muir'in sorularını yanıtlayan Zelenskiy, Kırım, Donbas ve Luhansk'ın tanınmasına ilişkin soruyu, "Bunu tartışabiliriz ve oradaki insanların nasıl yaşayacakları konusunda bir uzlaşma bulabiliriz." sözleriyle yanıtladı.

Kremlin'in saldırıları durdurmak için talep ettiği şartları soran Muir’in, "Kırım'ın ve iki ayrılıkçı bölgenin (Donbas ve Luhansk) tanınmasına ilişkin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e mesajınız nedir? sorusuna "Ben güvenlik garantilerinden bahsediyorum. İşgal edilen ve tanınmayan bölgeleri sadece Rusya tanıyor. Bunu tartışabiliriz ve oradaki insanların nasıl yaşayacakları konusunda bir uzlaşma bulabiliriz. Benim için önemli olan bu bölgelerde Ukrayna ile birlikte yaşamak isteyen insanlar. Bu cevaplaması zor bir soru. Putin'in konuşmaya ve diyaloğa başlamaya hazır olması gerekiyor" yanıtını verdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /